Companiile impun reguli stricte la întâlnirile directorilor, similare cu cele de la conclavul papal

Companiile impun din ce în ce mai des la întâlnirile unde urmează să anunţe decizii importante reguli stricte de comumicare cu exteriorul, similare cu cele instituite la conclavul cardinalilor care trebuie să aleagă un nou papă, potrivit MarketWatch.
Economica.net - mie, 13 mart. 2013, 13:13
Companiile impun reguli stricte la întâlnirile directorilor, similare cu cele de la conclavul papal

Singurul semnal către exterior din Capela Sixtină pe perioada conclavului va fi fumul, în timp ce telefoanele mobile sunt strict interzise. Vaticanul ar fi instalat chiar dispozitive de bruiaj pentru a nu permite cardinalilor să-şi folosească telefoanele sau să transmită prin SMS sau Twitter rezultatul votului înainte ca acesta să fie semnalat prin fumul ce iese pe coşul şemineului instalat în Capela Sixtină.

Zidul tăcerii digitale care înconjoară întâlnirea cardinalilor pare să prindă şi în lumea corporate, notează MarketWatch.

„Vom vedea un set de reguli complet noi în privinţa modului în care lucrează şi comunică oamenii”, a declarat David Grossman, fondator şi director al The Grossman Group, firmă americană de consultanţă pentru comunicaţii.

Directorii unei companii cu operaţiuni internaţionale au fost nevoiţi, recent, să renunţe la smartphone-uri pentru a participa la o întâlnire la care urma să se anunţe o decizie importantă, a spus Grossman.

De asemenea, atunci când companiile listate organizează reuniuni ale conducerii la care sunt discutate achiziţii, avocaţii recomandă tot mai des să nu fie permise telefoanele, afirmă şeful companiei Dale Carnegie Training, Peter Handal.

„Sunt îngrijoraţi să nu răsufle ceva. De asta se tem şi la Roma”, a spus el.

Schimbarea regulilor vine după mai multe gafe de comunicare din partea companiilor în ultima perioadă, scrie MarketWatch.

În luna ianuarie, angajaţi ai retailerului britanic HMV „transmiteau live” prin mesaje pe Twitter deciziile de la o întâlnire unde se anunţa concedierea personalului de la mai multe magazine.

„Scriem live de la resurse umane, unde suntem cu toţii concediaţi! Foarte interesant!”, a scris unul dintre participanţi.

Un alt angajat a transmis mesajul: „Tocmai l-am auzit pe directorul de marketing (el rămâne, oameni buni) întrebând: «Cum închid Twitter?»”.

Mesajele angajaţilor au fost şterse ulterior, însă multe au fost retransmise şi copiate.

De asemenea, directorii de la vârful companiilor au ajuns în situaţii neplăcute din cauza comunicării foarte rapide.

După ce directorul general al Netflix, Reed Hastings, a scris pe Facebook în decembrie că serviciul de distribuţie de conţinut video pe internet a ajuns la un miliard de vizualizări, comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA l-a notificat că mesajul era important pentru acţionari şi trebuia transmis prin comunicat sau un document oficial către bursă.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan speră ca Turcia să fie reintegrată în programul SUA F-35
Erdogan speră ca Turcia să fie reintegrată în programul SUA F-35
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat încrederea în reintegrarea progresivă a Turciei în programul american de F-35 şi în faptul că Ankara va primi avioanele de vânătoare......
Aeroportul Bacău, primul din România care cere finanțare pentru un proiect major de energie regenerabilă
Aeroportul Bacău, primul din România care cere finanțare pentru un proiect major de energie regenerabilă
Aeroportul Internaţional "George Enescu" Bacău este primul din România care a depus cerere de finanţare pentru un proiect ...
Se restricționează plata cash în România? Ce spune Radu Burnete, consilierul lui Nicușor Dan
Se restricționează plata cash în România? Ce spune Radu Burnete, consilierul lui Nicușor Dan
Consilierul prezidenţial Radu Burnete a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ...
Vicepremierul Tanczos Barna spune că vinovaţii pentru deficitul bugetar imens sunt „cei care au plătit salarii în plus, pensii în plus, investiţii în plus”
Vicepremierul Tanczos Barna spune că vinovaţii pentru deficitul bugetar imens sunt „cei care au plătit salarii în plus, ...
Tanczos Barna, unul dintre cei cinci viceprim-miniştri ai guvernului Bolojan, afirmă, întrebat cine e responsabil pentru ...