Companiile Quartz Matrix, HP și Cisco organizează evenimente demo în care prezintă soluții de digitalizare a afacerilor, care pot ajuta firmele să-și scadă consumul de energie

07 06. 2023
QM1

Digitalizarea poate majora veniturile unei companii cu până la 10%, într-un termen relativ scurt, arată un studiu din februarie 2023. Cu toate acestea, doar 17% dintre IMM-uri au integrat tehnologii noi, în timp ce, la companiile mari, procentul este de 50%, potrivit datelor BCR.

,,Seria de evenimente Quartz Matrix Digital and Innovation a debutat cu edițiile de la Brașov și Cluj, unde am avut invitați antreprenori, plant manageri, manageri energetici și manageri de mentenanță din industria producătoare. Participanții au testat echipamentele în timp real, au asistat la simulări live în aplicațiile premiate internațional QLEAP ENEF, de eficiență energetică, și QLEAP KMR, de management al mentenanței și performanță a echipamentelor. Ȋn urma celor două evenimente, suntem pe cale să ȋnchidem șapte contracte.

Alături de Cisco și HP Inc., s-a conturat un ecosistem digital complet: de la infrastructură IT, până la software și siguranța datelor. HP Inc. a avut disponibile spre testare cele mai noi și performante laptopuri, în timp ce echipa Cisco a prezentat soluții de securitate cibernetică, ce protejează cu succes datele companiilor din producție. Am prezentat exemple de cazuri reale, ȋn care mari companii din industrie au fost victime ale atacurilor de tip ransomware și au fost nevoite chiar să ȋși ȋntrerupă temporar activitatea. Astfel de atacuri pot avea costuri uriașe, care depășesc cu mult prevenția și investiția ȋn protecția datelor”, a declarat Ana Maria Apărăștei, managerul de marketing al companiei Quartz Matrix.

Industria producătoare, printre cei mai mari consumatori de energie

 

Industria producătoare este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, la nivel global. Ȋn Uniunea Europeană, primele trei poziții în top sunt ocupate de producătorii de fier și oțel, produse chimice și petrochimice și metale neferoase.

Invitatul special al evenimentelor Quartz Matrix Digital and Innovation, Dumitru Chisăliță, de la Asociația Energia Inteligentă, a vorbit despre evoluția prețurilor la energie, gaz, combustibili, dar și despre nevoia de a cunoaște, înțelege și de a optimiza, pentru a fi eficient.

,,Omenirea se îndreaptă către o schimbare radicală în domeniul energiei. Epuizarea resurselor clasice, dezvoltarea masivă a resurselor regenerabile, volatilitatea mare a consumului de energie, ne determină să nu ne mai bazăm doar pe experiența unor oameni și să avem siguranța lipsei unui black-out, avem nevoie de sisteme care să colecteze, gestioneze, simuleze etc., date din energie si alte domenii, astfel încât să asigure satisfacerea nevoilor clienților”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

 

Beneficii economice semnificative pentru companiile care aleg soluții IT de eficiență energetică

Studiile arată că implementarea unei soluții IT de eficiență energetică, precum QLEAP ENEF poate conduce la reducerea consumului de energie și economii cu până la 11%, la bugetul companiilor. Modernizarea echipamentelor și sistemelor, optimizarea proceselor, utilizarea surselor de energie regenerabilă, implementarea sistemelor de management energetic și formarea angajaților în domeniul eficienței energetice sunt doar câteva dintre măsurile importante ce pot fi luate de companiile din industria producătoare. Toate, cu beneficii economice semnificative, ce pot îmbunătăți competitivitatea pe piață.

Sistemul software QLEAP KMR (Keep the Machine Running) integrează tehnologii IoT (Internet of Things), pentru managementul mentenanței echipamentelor tehnologice. Beneficiile nu pot fi trecute cu vederea: dacă echipamentele sunt la performanță maximă, procesele industriale pot fi desfășurate rapid și fără întreruperi frecvente. Astfel, se reduce timpul de inactivitate și se optimizează producția.

”Schimbul de informații și networking-ul ȋntre oamenii de business și cercetătorii din domeniu, ce realizează studii și pot face previziuni cu privire la tendințele viitoare de disponibilitate a resurselor și de consum, este extrem de important. Seria de evenimente Quartz Matrix Digital and Innovation va continua cu noi ediții, în orașe precum București, Prahova, Timișoara sau Sibiu. În tot contextul digitalizării, prezentarea soluțiilor relevante pentru problemele actuale, precum criza energetică, creșterea accelerată a prețurilor sau creșterea nivelului de poluare vor crea contextul pentru dezvoltare și menținere a competitivității pe piață, pentru companiile românești din diferite nișe de activitate”, a încheiat Ana Maria Apărăștei, managerul de marketing a companiei Quartz Matrix.

Quartz Matrix este o companie românească de tehnologie și servicii, prezentă de peste 29 de ani pe piața Business-to-Business din România, cu peste 6.000 de proiecte de anvergură implementate în România în domeniile IT, cloud, electric, electronic, educațional, securitate la incendiu, dezvoltare software și mentenanță.

Quartz Matrix implementează de aproape 3 decenii proiecte și soluții inovative în domenii de tehnologie avansată, remarcându-se ca pionieri în IoT (Internet of Things) și Industry 4.0 în România.