Vard Electro Romania SRL şi Vard Electro Brăila sunt deţinute integral de Vard Electro AS. Firmele dezvoltă sisteme electronice pentru industria maritimă la nivel mondial.
Fuziunea are loc prin absorbția Vard Electro Brăila de către Vard Electro Romania.
Fuziunea va produce efecte la data de 31 decembrie 2021, ora 23:59.
De la data fuziunii, Vard Electro Brăila își va înceta existența, pierzându-și personalitatea juridică, și se va dizolva fără lichidare, urmând să fie radiată de la Oficiul Registrului Comerţului Brăila, unde a fost înregistrată.
Patrimoniul Vard Electro Brăila va fi transmis integral, cu activ și pasiv (creanțe, debite, drepturi și obligații), în starea în care se află la data fuziunii, către Vard Electro Romania.
Drept care, de la 31 decembrie, ora 23:59, Vard Electro Romania va dobândi toate drepturile și va fi ținută de toate obligațiile avute până atunci de Vard Electro Brăila.
Societatea absorbantă își va păstra activitatea principală („construcția de nave și structuri plutitoare” conform codului CAEN 3011) și își va păstra sediul social.
Ca urmare a fuziunii, sediul societății absorbite va deveni un punct de lucru al Vard Electro Romania. Prin urmare, societatea absorbantă va înregistra un punct de lucru la adresa municipiul Brăila, Strada Celulozei nr. 1 A, județul Brăila.
Operațiunea de fuziune nu este o concentrare economică și nu are potențialul să devină o concentrare economică, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Efectele fuziunii
Având în vedere că ambele societăţi implicate în fuziune sunt deținute de același asociat (Vard Electro AS), justificarea fuziunii constă în necesitatea de a simplifica procesul decizional, de a optimiza procesul de implementare a hotărârilor asociaților și de reducere a costurilor administrative prin formarea unei structuri unice, sistematizând resursele societăților implicate în fuziune, se arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Vard Electro Brăila, societatea care urmează să fie absorbită, a realizat afaceri nete de 20,36 de milioane de lei în anul 2020, cu 25,55% mai mici decât cele obţinute în anul 2019. Vard Electro Brăila a avut marjă de profit net de 6,24% în anul 2020, în creştere uşoară faţă de cea avută în anul 2019. Şantierul naval a lucrat cu un număr mediu de 126 de angajaţi în anul 2020, cu 12 oameni în plus pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2019.
Vard Electro Romania, societatea absorbantă, a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 75,48 de milioane de lei, cu 17,08% mai mici decât cele rulate în anul 2019. Vard Electro Romania a realizat marjă netă de profit de 10,34% în anul 2020, cu peste 5 puncte procentuale mai mare decât cea din anul 2019, reiese din bilanţurile comparate de Economica.net. Vard Electro Romania a lucrat cu un număr mediu de 260 de angajaţi în anul 2020, cu şase oameni în plus faţă de nivelul indicatorului din anul 2019.
Vard cuprinde nouă şantiere navale în Norvegia, Brazilia, România şi Vietnam, precum şi companii specializate în proiectare, instalaţii electrice, suprastructuri, conducte. Sediul central este situat în Ålesund, Norvegia, şi are aproximativ 9.000 de angajaţi care lucrează în Aukra, Brattvaag, Brevik, Langsten, Søviknes, Tulcea, Brăila, Niteroi, Vung Tau şi Singapore.