Companiile vor cheltui în acest an 2,9 miliarde de dolari pe tehnologia blockchain, aproape dublu faţă de 2018

Companiile vor cheltui în acest an 2,9 miliarde de dolari pentru a integra tehnologia blockchain în afacerile lor, în creştere cu 88,7%, față de 1,5 miliarde de dolari cheltuite pe această tehnologie în 2018, potrivit unui raport al companiei americane de cercetări de piaţă International Data Corporation (IDC).
Lidia Neagu - Dum, 10 mart. 2019, 05:47
Companiile vor cheltui în acest an 2,9 miliarde de dolari pe tehnologia blockchain, aproape dublu faţă de 2018

IDC și-a actualizat recent „Ghidul global de cheltuieli pe segmentul blockchain”. Potrivit unui reprezentant al IDC, tehnologia a trecut de faza de proiectare în cea de utilizare efectivă, iar această schimbare va impulsiona o mulțime de cheltuieli în următoarele zece luni.

Raportul IDC spune că sectorul financiar va continua să conducă clasamentul cheltuielilor pentru tehnologia blockchain în 2019, cu 1,1 miliarde de dolari. Suma va fi investită pentru o serie de domenii, printre care: servicii bancare, servicii de investiții și asigurători.

Un alt sector notabil care se așteaptă să facă parte din grupul celor mai mari investitori în blockchain este cel al producției și al resurselor. Aceste industrii vor cheltui în total 653 milioane de dolari. De asemenea, acestea se așteaptă să înregistreze cea mai mare creștere a cheltuielilor pe o perioadă de cinci ani, cu o rată anuală de 77,6%.

Următoarea în topul cheltuielilor se află industria de distribuție și servicii. Firmele care desfășoară activități în aceste industrii sunt de așteptat să cheltuiască 642 miliarde de dolari pentru explorarea și implementarea tehnologiei blockchain în 2019.

Potrivit vicepreședintelui departamentului de analiză al IDC, Jessica Goepfert, tehnologia este încă în fază incipientă, iar companiile se află încă în faza de inovare explozivă în ceea ce privește implicațiile sale.

Raportul documentează o perioadă de cinci ani, între 2018 și 2022, iar IDC afirmă că se așteaptă ca suma totală cheltuită pe blockchain să crească cu o rată anuală de 76% şi să ajungă la 12,4 miliarde de dolari în ultimul an al intervalului analizat.

Anterior, IDC a prezis că cheltuielile globale pentru blockchain vor atinge 9,7 miliarde de dolari în 2021 și 11,7 miliarde în 2022.

Un director de cercetare la Worldwide Blockchain Strategies, James Webster, a comentat cu privire la creșterea proiectată a cheltuielilor pe blockchain:

„Blockchain-ul se maturizează rapid și am ajuns la un punct de inflexiune în care implementările se mișcă repede dincolo de faza pilot. De aceea, datele despre cheltuielile reale privind tehnologia sunt atât de importante: oferă contextul în care evoluează blockchain-ul. Înțelegând cum și unde își investesc companiile banii, vânzătorilor pot avea  o viziune mai bună despre domeniile în care trebuie să livreze produse și servicii”, a declarat James Wester, director de cercetare, Worldwide Blockchain Strategies.

Potrivit lui Webster, cifrele colectate de rapoartele IDC oferă o perspectivă crucială asupra faptului că tehnologia este adoptată de diferite industrii, dar și domeniul unde are cel mai mare impact.

Statele Unite vor fi regiunea geografică care va avea cele mai mari cheltuieli în 2019 (1,1 miliarde de dolari), urmată de Europa de Vest (674 milioane de dolari) și China (319 milioane dolari). Toate cele nouă regiuni acoperite de ghidul de cheltuieli vor înregistra o creștere fenomenală a cheltuielilor în perioada de prognoză 2018-2022, conduse de Japonia și Canada, cu o rată anuală de creştere pe cinci ani de 110% și, respectiv, 90%.

Te-ar mai putea interesa și
Cererea lui Trump de creștere a bugetelor Apărării statelor NATO până la 5% din PIB, considerată complet nerealistă în Europa
Cererea lui Trump de creștere a bugetelor Apărării statelor NATO până la 5% din PIB, considerată complet nerealistă ...
Donald Trump le-a cerut statelor europene membre ale NATO să-şi crească bugetele Apărării până la cel puţin 5% din PIB, un obiectiv mult peste angajamentul actual de 2% şi considerat......
Transnistria a ajuns să se confrunte cu o criză energetică și umanitară, potrivit unui oficial local
Transnistria a ajuns să se confrunte cu o criză energetică și umanitară, potrivit unui oficial local
Transnistria se află într-o situaţie de "criză energetică" şi "umanitară", a declarat miercuri un responsabil local, ...
Burduja: Româƒnia nu este afectată de sistarea tranzitului gazelor naturale prin Ucraina
Burduja: Româƒnia nu este afectată de sistarea tranzitului gazelor naturale prin Ucraina
Româƒnia nu este afectată de sistarea tranzitului gazelor naturale prin Ucraina, deoarece este practic independentă în ...
Trump cere Curții Supreme a SUA să suspende pronunțarea sentinței în dosarul Stormy Daniels
Trump cere Curții Supreme a SUA să suspende pronunțarea sentinței în dosarul Stormy Daniels
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, găsit vinovat în procesul în care este acuzat de plăţi disimulate către o ...