Complexului Energetic Oltenia i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Naţional de Investiţii

Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Naţional de Investiţii (PNI), reprezentând prima tranşă aferentă blocului energetic nr.7 de la Sucursala Işalniţa, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 08 mart. 2018, 09:16
Complexului Energetic Oltenia i-au fost alocate 2,1 milioane lei prin Planul Naţional de Investiţii

”Se estimează că cea de-a doua tranşă alocată celor două proiecte ale CE Oltenia cuprinse în PNI va fi virată în cursul acestui an”, arată un comunicat publicat pe site-ul companiei.

La sfârşitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit funcţional, prima tranşă de 6,2 milioane de lei fiind virată în conturile CE Oltenia, pentru blocul energetic nr.4 de la Sucursala Rovinari, scrie News.ro.

Mecanismul PNI permite producătorilor de energie să aplice în scopul obţinerii de fonduri nerambursabile egale cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor de investiţii cuprinse în PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi modernizarea instalaţiilor de producere a energiei electrice din România.

CE Oltenia a depus în anul 2014 primele cereri în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile pentru investiţiile companiei cuprinse în Planul National de Investiţii, respective pentru reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.4 de 330 MW, pe lignit, de la SE Rovinari şi reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit, de la SE Işalniţa.

De asemenea, compania a mai anunţat că peste 75% din numărul de salariaţi ai CE Oltenia au beneficiat de majorări salariale.

În urmă cu două săptămâni, în cadrul CE Oltenia, a avut loc o prima etapă a procesului de armonizare salarială.

”La nivelul fiecărei subunităţi a fost alocată o sumă convenită cu partenerii sociali pentru a fi repartizată salariaţilor pe criterii de competenţă şi în raport de importanţa şi complexitatea muncii prestate, conform analizei efectuate de către şefii subunităţilor cu consultarea sindicatelor. În prima etapă a procesului de armonizare a salariilor au beneficiat de majorări un număr de peste 10.000 de salariaţi, reprezentând un efort financiar din partea companiei de aproximativ 25 milioane lei”, precizează oficialii companiei.

Aceştia afirmă că inclusiv salariaţii care au participat la protest, pe 7 martie, au beneficiat de majorări salariale cuprinse între două şi patru clase de salarizare.

”Menţionăm că, începând cu data de 1 aprilie 2018, va avea loc a doua etapă de armonizare salarială, aspect convenit cu toate organizaţiile sindicale”, adaugă reprezentanţii CE Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia va încheia anul 2017 cu un profit estimat de circa 200 milioane lei.

În 2016, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei.

Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.

Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producţie de 15 TWh energie electrică, însemnând în medie 24% din producţia totală de energie a României. Faţă de anul anterior, producţia de energie a companiei a crescut cu peste 11%. În anul 2016, CE Oltenia a realizat o producţie de energie electrică de 13,5 TWh.

De asemenea, producţia de cărbune realizată anul trecut de CE Oltenia a fost de peste 22,5 milioane tone, în creştere cu circa 11,5% faţă de anul 2016, cele mai mari livrări de lignit înregistrându-se de la exploatările miniere EMC Roşia-Rovinari, EMC Motru şi EMC Jilt.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

Te-ar mai putea interesa și
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
România va avea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar, care presupune o creştere de cheltuială salarială, atunci când deficitul bugetului consolidat va coborî sub 5% din PIB, adică......
Qatarul va opri livrările de gaze spre UE dacă va fi amendat conform directivei privind diligenţa în materie de durabilitate
Qatarul va opri livrările de gaze spre UE dacă va fi amendat conform directivei privind diligenţa în materie de durabilitate
Qatarul a ameninţat că va opri livrările vitale de gaze spre Uniunea Europeană, dacă statele membre vor pune în aplicare ...
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Bolojan: Premierul să fie propus de PSD, iat ministerele conform fiecărui partid
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, anunţă că poziţia formaţiunii politice pe care o reprezintă este ca premierul viitoarei ...
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri la Tragerile Speciale Loto de Crăciun, de duminică
Loteria Română organizează, duminică, Tragerile Speciale Loto de Crăciun şi suplimentează fondul de câştiguri al ...