Concret, Codul Fiscal prevedea că angajatorul plăteşte concediul medical salariatului, urmând ca la regularizare, Casa de Sănătate sau, mai nou, Fiscul să-i deconteze cheltuiala. Adică, angajatorul plătea concediul medical la valoarea de 85% din salariu, sumă care i se scădea din contribuţiile la sănătate pe care le plătea luna următoare.
Prin abrogarea acestui articol din Codul Fiscal, concediul medical nu i se mai decontează angajatorului, punându-se sub semnul întrebării achitarea către angajat a sumei aferente concediului medical. Nu se ştie dacă bazele de date de la CASS au ajuns integral la Fisc Pe de altă parte, avocatul Piperea se arată sceptic în privinţa transferului bazei de date de la Casele de sănătate la fisc.
„Nu sunt deloc convins că bazele de date, documentele şi informaţiile necesare au fost complete şi corecte (s-a văzut asta în 2016, când ANAF-ul dlor Doroş şi Cioloş au emis o listă a ruşinii cu cetăţeni certaţi cu Fiscul, care s-a dovedit plină de oribile greşeli şi jenante inadveretenţe)”, spune Piperea, citat de adevarul.ro.