Concefa Sibiu se va diviza ca urmare a confirmării planului de reorganizare

Concefa Sibiu va fi divizată astfel încât o parte din patrimoniul acesteia să fie transferată ca întreg unei societăţi nou constituite, iar restul activelor să fie valorificate în cel mai scurt timp, în vederea achitării creanțelor creditorilor, a anunţat într-un comunicat de presă, compania de construcţii aflată în insolvenţă.
Economica.net - lun, 22 iun. 2015, 13:52
Concefa Sibiu se va diviza ca urmare a confirmării planului de reorganizare

Mărsura face parte din planul de reorganizare al companiei, care a fost votat de majoritatea creditorilor companiei în toamna anului 2014. Astfel, începând cu luna iunie, compania intră în reorganizare judiciară, pe o perioadă de un an de la data confirmării planului de reorganizare.

„Prin continuarea activității, o nouă societate preluând doar activele necesare executării contractelor în derulare, reușim să menținem în circuitul economic o companie cu un know-how și istoric important în domeniul construcțiilor”, a declarat Peter Dorner, asociat coordonator al reorganizatorului judiciar CITR Cluj.

Pentru a putea realiza divizarea companiei, activele vor fi împărțite în active necesare desfășurării activității curente pentru a duce la final contractele în derulare și pentru a contracta noi lucrări, și active care nu sunt necesare desfășurării activității, pe noua societate.

Activele care rămân înregistrate pe vechea firmă constau în active imobile și mobile aflate în patrimoniul societății la data deschiderii procedurii. Aceste active reprezintă 90,78% din total și urmează a fi valorificate în perioada imediat următoare, sumele rezultate urmând a fi folosite la plata creanțelor creditorilor. Activele preluate pe noua societate reprezintă 9,22% din total și constau în active necorporale stocuri, echipamente și utilaje, care ar fi avut o valoare diminuată în mod semnificativ în cazul în care societatea ar fi intart în faliment, o parte dintre acestea chiar pierzându-se în mod definitiv ( brand, experiență tehnică, istoric, portofoliu) și negenerând venituri pentru plata creanțelor creditorilor.

Practic, pentru transfer au fost selecționate doar activele necesare finalizării contractelor în derulare. Noua societate înființată își va continua activitatea comercială. Potrivit regulilor divizării, pasivului care a fost retras în noua companie este egal cu activul transferat, astfel încât societatea nou înființată nu are probleme de solvabilitate.

„Prin această măsură, vor fi atrase noi surse de venit și se va evita acumularea de noi datorii prin rezilierea contractelor și plata unor daune interese (cum s-ar fi întâmplat dacă societatea ar fi intrat în faliment). Practic, noua companie va avea posibilitatea de a participa la licitații pentru câștigarea unor proiecte și de a contracta noi lucrări de construcții, care să genereze veniturile necesare pentru plata datoriilor”, se precizează în comunicat.

De asemenea, ca efect al divizării, noua companie va fi listată la Bursa de Valori București.

Concefa SA este, începând cu 1998, o societate cu capital integrat privat axată în principal pe două direcţii majore, construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale de mare amploare şi execuţia lucrărilor de infrastructură (căi ferate, drumuri, poduri, viaducte, consolidări, etc.). Compania a intrat în insolvență în anul 2012, iar CITR a fost numit administrator judiciar.

Te-ar mai putea interesa și
Marea Baltică va fi supravegheată de o forță NATO care va patrula pentru a proteja infrastructurile esenţiale
Marea Baltică va fi supravegheată de o forță NATO care va patrula pentru a proteja infrastructurile esenţiale
Premierul suedez a declarat că țara sa va pune la dispoziţie trei nave de război şi un avion pentru a fi supravegheate infrastructurile esenţiale din Marea Baltică şi „flota fantomă” a......
MAI: Aproape 450 de de şoferi au rămas sâmbătă fără permis de conducere
MAI: Aproape 450 de de şoferi au rămas sâmbătă fără permis de conducere
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că aproape 450 de de şoferi au rămas ieri fără permis de conducere pentru ...
Credit Europe Bank devine sucursală olandeză. Ce înseamnă asta pentru clienții băncii din România?
Credit Europe Bank devine sucursală olandeză. Ce înseamnă asta pentru clienții băncii din România?
Începând cu 1 ianuarie 2025, Credit Europe Bank își desfășoară activitatea în România ca sucursală a băncii olandeze, ...
De luni, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de peste 7%
De luni, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de peste 7%
Românii pot investi, începând de luni, 13 ianuarie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, cu ...