Iată comunicatul companiei:
„Conform prevederilor Hotararii AGOA din 2017, raportat la valorile initiale ale BVC – 2018, gradul de indeplinire a indicatorilor de performanta ai membrilor Directoratului CE Oltenia a fost de 77,36%.
“In anul 2018, in urma actualizarii indicatorilor de performanta pentru membrii Directoratului in corelatie cu BVC – 2018 rectificat (aprobat prin Hotarare de Guvern), a rezultat un grad de indeplinire a indicatorilor de 95,05%.
In functie de obiectivele stabilite prin planul de administrare, indicatorii de performanta au fost structurati pe 3 categorii:
-indicatori financiari cu pondere de 40% in valoarea totala si grad de realizare 41,24%, rezultat din reducerea costurilor cu MWh si tona de carbune si investitiile derulate in cursul anului;
-indicatori operationali cu pondere de 30% si grad de realizare de 23,81%, rezultat din majorarea cheltuielilor de exploatare in functie de cresterea exploziva a pretului certificatelor de CO2;
-indicatori de guvernanta corporativa cu pondere de 30% si grad de realizare de 30%, rezultat din negocierea si semnarea Contractului Colectiv de Munca, functionarea Avertizorului de Integritate, precum si implementarea si respectarea Codului de Etica al societatii.
-Desi contractele de mandat ale administratorilor prevad acordarea unei componente variabile a remuneratiei raportata la gradul de realizare a indicatorilor de performanta, Consiliul de Supraveghere a hotarat renuntarea acordarii componentei variabile a remuneratiei aferente anului 2018”.
Conducerea companiei a emis acest comunicat în condiţiile în care, în Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 1 iulie, se vor prezenta concluziile unui raport al corpului de control al Ministrului Energiei la CEO, care a fost finalizat deja încă de toamna trecută şi care ar putea avea consecinţe pentru actuala conducere, presa locală anunţând că directorul general Sorin Boza ar putea fi demis.
Potrivit presei locale, în acel raport se arată că s-ar fi înregistrat prejudicii în urma procesului de achiziţie de certificate de emisii în anul 2017 (nu s-ar fi făcut achiziţia când preţurile erau mai mici) dar şi în urma derulării unor contracte de achiziţie a gazelor naturale şi a transferului unei cariere de lignit către CET Govora, perfectat în timpul fostei conducerii, dar fără să se fi încasat toţi banii.
În momentul redactării acestei ştiri, directorul general al CEO, Sorin Boza, ar fi la Bucureşti, la sediul Ministerului Energiei.
CEO, al doilea producător de electricitate al ţării, are o capacitate totală instalată de 3.240 MW, operând 11 grupuri în termocentralele Turceni, Rovinari, Işalniţa şi Craiova 2, a terminat anul trecut pe pierdere (minus un miliard de lei) în special din cauza costurilor mari cu achiziţia de certificate de emisii.