Conducerea CEH, de acord cu preluarea Termocentralei Mintia de către Consiliul Judeţean sau Primăria Deva

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) este de acord cu preluarea Termocentralei Mintia de către Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara sau Primăria Deva, în contextul în care reprezentanţii celor două instituţii şi-au manifestat intenţia de a administra, în plan local, funcţionarea acestui producător de energie electrică şi termică.
Economica.net - mie, 29 ian. 2020, 15:06
Conducerea CEH, de acord cu preluarea Termocentralei Mintia de către Consiliul Judeţean sau Primăria Deva

„În contextul discuţiilor din spaţiul public referitoare la interesul manifestat atât de către Consiliul Judeţean Hunedoara cât şi de Primăria Deva pentru preluarea în administrare a Termocentralei Deva – Mintia, conducerea Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA – în insolvenţă asigură toţi factorii interesaţi că va sprijini orice demers al autorităţilor publice în acest sens, interesul comun fiind asigurarea continuităţii în producerea de energie electrică şi implicit în asigurarea energiei termice pentru populaţie”, se arată într-un comunicat al CEH, remis miercuri AGERPRES.

Subiectul Termocentralei Mintia a fost abordat, miercuri, şi în cadrul unei întâlniri pe care prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a avut-o, la Petroşani, cu reprezentanţii CEH şi ai Sindicatului „Muntele”, reprezentativ în cadrul companiei.

Reprezentanţii minerilor din Valea Jiului au solicitat prefectului sprijin în rezolvarea mai multor situaţii, urgentarea procedurii de reorganizare a CEH fiind considerată de sindicalişti ca fiind cea mai importantă.

Reorganizarea CEH ar urma să fie realizată prin crearea a două entităţi în care Termocentrala Mintia să fie preluată de CJ Hunedoara sau Primăria Deva, iar în Valea Jiului să se formeze Complexul Energetic Valea Jiului – format din Termocentrala Paroşeni şi patru exploatări miniere.

În cazul celor patru mine de cărbune, cele de la Lupeni şi Lonea ar urma să beneficieze de ajutor de stat, iar cele de la Livezeni şi Vulcan ar funcţiona fără sprijin din partea statului, a informat Prefectura Hunedoara.

CEH se află în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, pe 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei, între aceştia numărându-se Direcţia Generală a Administrare Mari Contribuabili şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

La începutul acestui an, valoarea datoriilor acumulate de CEH a fost estimată la circa 5 miliarde de lei de către administratorul judiciar al companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...