Unilever a confirmat, pentru Economica, faptul că va muta o parte din producția de înghețată din Bulgaria în România, așa cum am scris în dimineața acestei zile.
„Din punct de vedere al organizării capacităților de producție, Unilever are o activitate dinamică și își optimizează în mod constant producția prin relocarea liniilor de producție și a portofoliului în interiorul rețelei de fabrici de înghețată din Europa. Volumele realizate în Bulgaria vor fi redistribuite în cadrul acestei rețele, din care face parte și fabrica din Suceava”, ne-au declarat reprezentanți ai companiei.
Potrivit sursei citate, în acest moment, în fabrica din Suceava pe care producătorul a cumpărat-o în 2018, sunt în curs de realizare lucrări de investiții în valoare de 4 milioane de euro ce au ca scop modernizarea liniilor de producție și dotarea unității cu echipamente de nouă generație pentru a maximiza productivitatea.
Această sumă se adaugă celor 12 milioane de euro investite deja de companie în unitatea de producție din nordul țării, în ultimii patru ani. Ca urmare a acestor investiții constante, după intrarea în portofoliul Unilever fabrica și-a dublat suprafața și volumul de producție, ajungând la 17 milioane de litri de înghețată pe an. Betty Ice se află, în prezent, în topul producătorilor de înghețată din România.
„Volumele de producție din România au crescut constant în ultimii cinci ani, iar această tendință va continua și în următorii ani. În privința realocării cantităților produse în Bulgaria, procesul de planificare este în curs și depinde de o serie de factori, cum ar fi capacitățile și capabilitățile de producție ale fabricilor de înghețată din cadrul grupului”, au maia declarat oficialii companiei.
Amintim că presa bulgărească a scris azi că, la șapte ani după ce a cumpărat fabrica de înghețată Denny din Veliko Târnovo, multinaționala Unilever, cu sediul la Londra, va închide fabrica.
Fabrica de înghețată din Veliko Târnovo își va înceta activitatea la 30 aprilie 2025, iar depozitele vor rămâne în funcțiune până în august 2025, potrivit Capital.