CONPET a raportat pentru semestrul I un profit de peste 27 de milioane de lei, în scădere cu 14%

CONPET a obţinut în primul semestru al acestui an un profit net de 27,321 de milioane de lei, mai mic cu 4,461 de milioane de lei (minus 14%) lei faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor remise joi Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - joi, 12 aug. 2021, 19:54
CONPET a raportat pentru semestrul I un profit de peste 27 de milioane de lei, în scădere cu 14%

Comparativ cu prevederile din bugetul de venituri şi cheltuieli, profitul brut este mai mare cu 6,8 milioane de lei, iar profitul net depăşeşte valoarea planificată cu 5,7 milioane de lei.

În primele şase luni din 2021, profitul obţinut din activitatea de transport pe cele două subsisteme (Ţară şi Import) a scăzut, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 9,06 milioane de lei, de la 31,84 de milioane de lei la 22,78 de milioane de lei. Scăderea profitului a fost determinată în principal de reducerea cantităţilor transportate cu 3,5%, de creşterea cheltuielilor cu constituirea cotei de modernizare şi a cheltuielilor cu personalul.

Pe întreaga reţea de transport (Ţară şi Import) în primul semestru din 2021 a fost realizat un profit mediu pe tonă de 6,86 de lei, faţă de 9,26 de lei din aceeaşi perioadă a anului 2020.

Cheltuielile de exploatare au fost în primul semestru în sumă de 198,954 de milioane de lei, înregistrând o creştere cu 6,3% (11,86 de milioane de lei) faţă de cele înregistrate în prima jumătate a anului 2020, în principal datorită creşterii cheltuielilor cu personalul, a cheltuielilor aferente cotei de modernizare, a ajustărilor privind imobilizările şi a cheltuielilor cu transportul pe calea ferată.

Faţă de prevederile bugetare pentru semestrul I 2021 cheltuielile de exploatare realizate la șase luni din 2021 au fost mai mici cu 4,414 milioane lei (2,2%).

În perioada ianuarie – iunie 2021 au fost transportate 3,319 milioane de tone de produse, cu 120.000 de tone mai puţin faţă de S1 2020, subsistemul ţară înregistrând cea mai mare scădere, respectiv 109.000 de tone (6,3%). Din totalul de 1,633 de milioane de tone de ţiţei, gazolină şi condensat provenite din producţia internă, care au fost transportate şi livrate către rafinării în semestrul I 2021, cantitatea de 566.000 de tone s-a transportat pe calea ferată (34,6%).

Serviciile de transport ţiţei, gazolină şi condensat au fost prestate în baza contractelor încheiate cu clienţii tradiţionali: OMV Petrom S.A., Petrotel Lukoil S.A., Rompetrol Rafinare S.A., şi cu clienţi noi: NIS Petrol S.R.L., Standard Logistic d.o.o şi Serinius Energy România S.A.

CONPET este o companie strategică, parte din arhitectura sistemului energetic naţional, fiind operatorul Sistemului Naţional de Transport al petrolului prin conducte.

Te-ar mai putea interesa și
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților celor două camere se va putea face și guvernul
Klaus Iohannis nu a desemnat premierul. Negocierile continuă și astăzi. Președintele speră că după numirea președinților ...
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații după consultările pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare. După consultările de astăzi de la Cotroceni, el speră că......
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie ...
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...