Consilier Ministerul Educaţiei: Manualul digital trebuie să permită şi colectarea de feedback din partea elevului
‘Am făcut nişte paşi frumoşi prin introducerea manualelor digitale, avem nişte manuale digitale frumoase. Cred că manualul digital trebuie să fie mai mult decât atât, trebuie să ne permită şi colectarea de feedback din partea elevului, nu doar să transmită informaţia, să poată să permită urmărirea parcursului elevului şi, bineînţeles, profesorul trebuie să mai beneficieze şi de resurse educaţionale de calitate pe care să le poată folosi la clasă sub forma auxiliarelor, într-un mod liber’, a afirmat consilierul, în cadrul conferinţei ‘Educaţie Deschisă România’.
Potrivit acestuia, ar trebui creată o platformă unde profesorul să găsească resurse de calitate, pe care să le poată folosi.
‘Văd o platformă deschisă, unde un profesor poate să acceseze conţinut deja existent, să o folosească în clasă în forma în care şi-o doreşte. (…) Este o bibliotecă pentru educaţie (biblioteca virtuală). Este o zonă unde oricine este interesat să acceseze resurse pe care să le poată folosi în educaţie poate să o facă. Şi românii din afara graniţelor vor putea accesa aceste resurse’, a mai spus Bojte.
El a reamintit că toate unităţile de învăţământ din România au internet, însă în puncte fixe şi nu wireless.
‘Avem aproximativ 7.000 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi aproximativ 12.000 de unităţi fără personalitate juridică – unităţi de învăţământ arondate. În acest moment, internet există în toate unităţile de învăţământ în puncte administrative sau în puncte fixe. Ceea ce este necesar este să ajungem cu internetul în sala de clasă, nu doar într-un punct fix. Există un administrator de schemă de granturi unde şcolile să poată să scrie proiect şi să acceseze fonduri pentru wireless campus. Noi creăm mijloacele necesare realizării de wireless campusuri în şcoli. Şcolile vin şi spun că au nevoie de acest lucru şi se finanţează acest lucru’, a explicat acesta.
Potrivit acestuia, vor exista şi programe pentru dezvoltarea resurselor umane.