În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost aprobate două proiecte de normă emise în aplicarea Legii 246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor. Proiectele vor fi publicate pe pagina de internet a ASF, pentru consultare publică, timp de zece zile.
‘Au fost abrogate articolul 3, punctul c) şi articolul 4, punctul c) care stipulau obligaţia asigurătorului de a fi reprezentat în fiecare judeţ, prin unităţi teritoriale, fiind instituită însă prevederea de a avea un reprezentant (personal specializat propriu sau mandatat) care efectuează activitate de constatare şi lichidare a daunelor pe întreg teritoriul României. La articolul 39 se introduce o nouă prevedere, potrivit căreia asigurătorul are obligaţia de a efectua constatarea pagubelor în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la notificarea asigurătorului de către persoana păgubită’, se menţionează în comunicatul ASF.
”Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe’, se mai arată în documentul ASF.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România.