Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Digi și Citymesh vor controla trei companii din Belgia

Consiliul Concurenţei anunță că a autorizat operațiunea prin care RCS & RDS din Grupul Digi Communications NV și Citymesh vor controla împreună trei companii din Belgia: InfraCo, B2CCo și Citymesh Mobile.
Lidia Neagu - mar, 28 iun. 2022, 11:33
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Digi și Citymesh vor controla trei companii din Belgia

Astfel, RCS&RDS și Citymesh au înființat și dețin împreună companiile InfraCo și B2CCo. În ceea ce privește a treia firmă, Citymesh Mobile, RCS&RDS a intrat în acționariat alături Citymesh.

Cele trei companii sunt implicate în participarea la licitația de atribuire de spectru organizată de BIPT (Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații), în dezvoltarea unei rețele de comunicații mobile pe teritoriul Belgiei, precum și în furnizarea de servicii de comunicații mobile clienților din acest teritoriu.

Anterior tranzacției, Citymesh Mobile era deținută de Citymesh.

Citymesh, parte a Cegeka Holdings, furnizează servicii de telecomunicații în Belgia: servicii de internet, telefonie mobilă și fixă adaptată clienților comerciali (B2B). Citymesh dezvoltă în prezent o Rețea Mobilă Privată în Belgia, iar în acest scop, folosește spectrul de bandă medie și oferă clienților comerciali diferite servicii de acces la internet, precum Wi-Fi, 4G și 5G.

Societatea mamă, Cegeka, reprezintă un grup din sectorul IT cu sediul central în Belgia și are operațiuni în alte zece țări europene, incluisv pe piață românească (pe piața serviciilor de dezvoltare de software, prin intermediul unei filiale, Cegeka Romania).

RCS&RDS furnizează servicii de telecomunicații electronice (telefonie mobilă și fixă, servicii de voce și de date, servicii de acces la internet în România, Spania, Italia și Portugalia), precum și servicii de retransmisie a canalelor de televiziune prin cablu sau satelit în România. RCS&RDS este controlată de către Digi Communications.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată instituția într-un comunicat de presă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Te-ar mai putea interesa și
Deși prețurile locuințelor din România nu au crescut în ritmul din alte țări estice, chiriile rămân mai accesibile
Deși prețurile locuințelor din România nu au crescut în ritmul din alte țări estice, chiriile rămân mai accesibile
Creșterea salariilor medii într-un ritm mai rapid decât majorarea prețurilor a îmbunătățit accesibilitatea locuințelor în România, spre deosebire de alte țări din regiunea Europei......
Ce preţuri vor plăti români pentru energie electrică şi gaze după 1 aprilie 2025 – Trei scenarii pentru facturile populației (AEI)
Ce preţuri vor plăti români pentru energie electrică şi gaze după 1 aprilie 2025 – Trei scenarii pentru facturile ...
Anul 2025, pe lângă multiplele schimbări fiscale şi creşteri de taxe, vine şi cu întrebări referitoare la preţurile ...
Pașii pe care firmele îi vor urma pentru actualizarea obiectului de activitate conform noului Cod CAEN
Pașii pe care firmele îi vor urma pentru actualizarea obiectului de activitate conform noului Cod CAEN
Cererile de actualizare se depun la ONRC prin portalul online, ghișeu sau poștă. Persoanele juridice și PFA completează ...
Fuziunea Credit Europe Bank (România) S.A. cu banca-mamă Credit Europe Bank N.V s-a finalizat. Acum funcționează ca sucursală a băncii din Olanda
Fuziunea Credit Europe Bank (România) S.A. cu banca-mamă Credit Europe Bank N.V s-a finalizat. Acum funcționează ca sucursală ...
Fuziunea transfrontalieră intragrup dintre Credit Europe Bank (România) S.A. și banca-mamă din Olanda, Credit Europe ...