Consiliul Concurenţei analizează preluarea Albalact SA de către Grupul Lactalis
Autoritatea de concurenţă menţionează că va analiza această tranzacţie în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice, în vederea stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal.
O decizie cu privire la aceasta operaţiune de concentrare economică urmează a fi adoptată, conform prevederilor legale, în termen de 45 de zile de la data la care notificarea devine efectivă.
În România, Grupul Lactalis deţine Lactalis Romania S.R.L., Dorna Lactate S.A., Dorna S.A. şi Parmalat Romania S.A.
Atât grupul Lactalis, cât şi Albalact îşi desfăşoară activitatea, în principal, pe piaţa produselor lactate şi a sucurilor de fructe.
Acţionarii Albalact, care deţin 70% din companie, au semnat, în luna ianuarie a acestui an, un contract de vânzare a producătorului de lactate către grupul francez Lactalis, însă implementarea contractului şi preţul de achiziţie vor fi stabilite ulterior, după îndeplinirea mai multor condiţii.
Albalact – Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înfiinţată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acţiuni în anul 1990 şi privatizată în 1999. Albalact are acţionariat majoritar român, iar acţiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacţionare la categoria standard a Bursei de Valori Bucureşti. Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi.
Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând multe branduri internaţionale de succes, precum ‘President’, ‘Parmalat’ sau ‘Galbani’. Grupul are în prezent 75.000 de angajaţi şi deţine peste 200 de fabrici localizate în 43 de ţări la nivel mondial. În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro.
În România, Lactalis a cumpărat brandul de lactate LaDorna în 2008.