Electromontaj este pe cale să preia și Hidroconstrucția, după achiziția Electrotehnica

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Electromontaj SA preia Hidroconstrucţia SA şi societăţile controlate de către aceasta, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei.
Mihai Nicuţ - lun, 12 sept. 2022, 13:47
Electromontaj este pe cale să preia și Hidroconstrucția, după achiziția Electrotehnica

Electromontaj SA, parte a Grupului H4L, este o companie specializată în construcţia şi întreţinerea liniilor de transport împreună cu staţiile electrice de conexiuni şi de transformare pentru alimentarea cu energie electrică.

Grupul H4L desfăşoară activităţi în diverse domenii, printre care dezvoltarea imobiliară, închirieri, exploatare forestieră, producere şi comercializare de energie electrică şi gaze naturale.

Hidroconstrucţia are ca domeniu principal de activitate execuţia lucrărilor de construcţii hidroenergetice şi hidrotehnice la suprafaţă şi în subteran, pe lângă lucrările cu specific hidroenergetic, executând lucrări civile şi industriale, drumuri şi poduri, lucrări edilitare, lucrări de îmbunătăţiri funciare, exploatări de cariere şi balastiere, reparaţii de utilaje, confecţii metalice şi prefabricate din beton armat.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această operaţiune în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă

Luna trecută a preluat Electroehnica

Pe 27 iulie 2022, Electromontaj a încheiat tranzacția de preluare a pachetului majoritar (82,68% din acțiunile companiei) al Electrotehnica Echipamente Electrice SA, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare și bobine, după cum se arată chiar pe site-ul companiei.

Electrotehnica proiectează și produce echipamente pentru diferite aplicații tehnologice, în mare parte de înaltă complexitate, care asigură conversia energiei electrice prin modificarea parametrilor sursei de alimentare sau transformarea ei într-o altă formă de energie. Electrotehnica este unul dintre principalii producători români de echipamente electrice, transformatoare și bobine, cu o experiență de aproape 100 de ani în domeniu. â

Electrotehnica se alătură grupului Electromontaj, completând astfel gama de servicii și produse din sistemul energetic pe care grupul o poate pune la dispoziție clienților.

Pe lângă companiile preluate acum, Electromontaj are în componență Emfor Montaj, companie specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie, Iproeb SA Bistrița, unul dintre cei mai importanți producători naționali de cabluri și conductori electrici precum și unități de producție proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme și armături electrice și o stație de testări pentru stâlpi electrici, una dintre cele mai mari din lume.

“Grupul Electromontaj se îndreaptă către finalizarea integrării pe orizontală a întregului lanț de construcții enrgetice, putând produce ”in house” toate componentele structurilor energetice, cu excepția transformatoarelor”, arată compania.

Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei și un profit net de 25,5 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...