Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care fondul Axxess Capital a intrat în acţionariatul Elefant

Economica.net
11 08. 2016
elefant_28345500

„Această operaţiune este o concentrare economică ce îndeplineşte condiţiile valorice prevăzute de lege pentru a fi autorizată de Consiliul Concurenţei: cifra de afaceri a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 Euro şi cel puţin două
companii implicate realizează pe teritoriul României, fiecare, o cifră de afaceri mai mare de 4.000.000 Euro”, se arată într-o informare de presă transmisă, joi, de Consiliul Concurenţei.

În luna iulie, retailerul online Elefant a anunţat finalizarea unei runde de finanţare prin care a atras 5,5 milioane de euro. În acţionariatul companiei a intrat atunci fondul EEAF, administrat de Axxess Capital.

La operaţiune a participat şi Catalyst România, care intrase în acţionariat încă din anul 2014. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei, preciza atunci Elefant Online.

În decursul celor şase ani de activitate, Elefant a atras mai multe runde de investiţii, în acţionariatul său intrând, alături de Fribourg Capital, acţionar fondator majoritar, şi fondurile Catalyst România, consiliat de 3TS Capital Partners, şi EEAF.

Elefant a fost lansat ca librărie online în anul 2010 şi a devenit unul dintre cei mai mari retaileri online generalişti din România.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 77,5 milioane de lei (17,2 milioane de euro), în creştere cu 60% faţă de 2014, şi o pierdere de 9,7 milioane de lei (2,1 milioane de euro), cu 54% mai mare faţă de rezultatul negativ de 6,3 milioane de lei din anul 2014. În 2015, Elefant Online a avut un număr mediu de 145 de angajaţi, faţă de 135 în 2014.

Retailerul online are peste 600.000 de clienţi şi 18 puncte de livrare în Bucureşti şi în ţară. Compania este prezentă şi în Republica Moldova, unde deţine o filială la Chişinău.

Axxess Capital este prezent de peste 15 ani pe piaţa investiţiilor de capital mici şi mijlocii din Europa de Sud-Est şi a acordat consultanţă investiţională pentru trei fonduri de investiţii cu capital de peste 250 milioane de euro.

Emerging Europe Accession Fund este un fond regional de investiţii cu capital de 70 milioane de euro, orientat cu precădere spre valorificarea oportunităţilor de investiţii cu potenţial mare de creştere în România şi Bulgaria, precum şi în alte ţări din Europa de Sud-Est.