Consiliul Concurenței: Benzina s-a ieftinit în medie cu 22 de bani față de ultima zi din iunie, iar motorina cu 15

Consiliul Concurenței a publicat astăzi un tabel, pe pagina sa oficială de Facebook, în care prezintă evoluția prețurilor la benziză și motorină practicate de marile lanțuri de stații de carburanți în datele de 30 iunie, 1 iulie și 22 iulie.
Ion Dobreanu - vin, 22 iul. 2022, 21:38
Consiliul Concurenței: Benzina s-a ieftinit în medie cu 22 de bani față de ultima zi din iunie, iar motorina cu 15

Potrivit instituției, marile lanțuri de benzinării au redus prețurile pe litru la carburanți. Datele prezentate de CC reprezintă prețurile medii pentru fiecare rețea, acestea variind de la o benzinărie la alta. Prețurile nu includ compensarea de 50 de bani pe litru, cu excepția celor din rețeaua Rompetrol, din ziua de 1 iulie.

Astfel, în data de 30 iunie prețul mediu al benzinei comercializat în benzinăriile Petrom și LukOil era de 8,62 de lei/litru, același preț fiind și în data de 1 iulie. În data de 22 iulie, prețul mediu al benzinei vândute de Petrom era de 8,39 de lei/litru, iar la LukOil de 8,40 de lei/litru.

La motorină, în data de 30 iunie prețul mediu al unui litru în stațiile Petrom și LukOil a fost de 9,19 lei, la fel și în data de 1 iulie. În data de 22 iulie, prețul motorinei în stațiile Petrom și LukOil a ajuns la 9,04 lei.

Gazprom, Mol și OMV au oferit aceleași prețuri medii la benzină în cele trei zile analizate. În data de 30 iunie, cele trei lanțuri de stații de carburanți vindeau benzina cu 8,69 de lei, același preț fiind și în data de 1 iulie. Pe 22 iulie, prețul mediu pentru litrul de benzină la aceste trei lanțuri era de 8,46 de lei.

Situația a stat aexact la fel în cazul motorinei vândute de Gazprom și OMV, pe 30 iunie litrul costând 9,26 de lei, același preț menținându-se și în ziua următoare, pentru ca pe 22 iulie prețul mediu al motorinei la stațiile OMV și Gazprom să fie de 9,11 lei.

În cazul Mol, prețurile la motorină au fost foarte aproapiate de cele de le OMV și Gazprom, fiind o diferență de doar 1 ban: 9,25 de lei pe 30 iunie și 1 iulie și 9,10 bani pe 22 iulie.

Prețurile medii ale litrului de benzină la rețeaua azeră Socar au fost de 8,63 de lei pe 30 iunie, 8,64 de lei pe 1 iulie și 8,41 pe 22 iulie. La motorină, prețurile au fost de 9,20 de lei pe 30 iulie, 9,21 de lie pe 1 iulie și 9,07 pe 22 iulie.

În sfârșit, prețul mediu al litrului de benzină în rețeaua Romeptrol a fost de 8,69 de lei în data de 30 iunie, 8,22 de lei în data de 1 iulie și 8,47 de lei pe 22 iulie. După cum am mai menționat, în cazul Rompetrol Consiliul Concurenței a prezentat pentru 1 iulie un preț mediu în care s-a aplicat reducerea de 50 de bani pe litru.

La motorină, prețul mediu pe litru în stațiile Rompetrol a fost de 9,25 de lei pe 30 iunie, 8,79 de lei pe 1 iulie și 9,11 lei în 22 iulie.

În medie, pe 30 iunie prețul mediu al benzinei a fost de 8,66 de lei, pe 1 iulie de 8,60 de lei, iar pe 22 iulie 8,44 de lei.

la motorină, prețul mediu a fost pe 30 iunie de 9,23 de lei, pe 1 iulie de 9,16 și pe 22 iulie 9,08 lei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la COmisia Europeană
Marcel Ciolacu: Planul pentru reducerea deficitului va fi mai întâi prezentat coaliției și după aceea va fi trimis la ...
Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Cornu, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a prezentat încă planul de măsuri pentru reducerea......
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de dolari compania Global Infrastructure Partners
Autoritățle americane și-au dat acordul pentru ca gigantul american BlackRock să poată prelua pentru 12,5 miliarde de ...
Comisia Federală de Reglementare a Energiei din Statele Unite a aprobat vineri tranzacția prin care fondul american de ...
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Chrysler va rechema în service aproximativ 1,2 milioane de mașini din SUA din cauza unei probleme la sistemul ABS
Marca de automobile Chrysler, deținută de grupul Stellantis, recheamă aproximativ 1,2 milioane de vehicule din SUA din ...
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Goldman Sachs se așteaptă ca OPEC+ să-și crească producția începând cu luna decembrie
Banca americană Goldman Sachs a anunțat vineri că și-a ajustat estimările privind producția de petrol realizată de ...