Consiliul de Administrație al Altur Slatina a aprobat deschiderea procedurii generale de insolvență

Consiliul de Administraţie al Altur S.A. Slatina a aprobat marţi deschiderea procedurii generale de insolvenţă conform prevederilor Legii 85/2014, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti, relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 03 ian. 2023, 20:45
Consiliul de Administrație al Altur Slatina a aprobat deschiderea procedurii generale de insolvență

„Consiliul de Administraţie al Altur SA Slatina (…) informează acţionarii şi investitorii că a aprobat deschiderea procedurii generale de insolvenţă conform prevederilor Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă precum şi depunerea la Tribunalul Olt a cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă împreună cu declaraţia privind intenţia de reorganizare a activităţii Altur SA în baza unui Plan de reorganizare, în conformitate cu prevederile Legii 85/2014”, se arată în documentul transmis BVB de către preşedintele Consiliului de Administraţie, Rizea Gheorghe Niţu.

Altur a înregistrat în primele nouă luni din 2022 un profit net de 3,25 de milioane lei, faţă de pierderi de 3,4 milioane de lei în perioada similară din 2021, conform raportului trimestrial publicat pe BVB.

Cifra de afaceri a crescut cu peste 50% comparativ cu cea din perioada ianuarie-septembrie 2021, la 103,87 milioane lei.

Veniturile din exploatare au totalizat 110,4 milioane de lei (71,77 de milioane de lei la 30 septembrie 2021), iar cheltuielile 105,96 de milioane de lei (74,45 de milioane de lei la 30 septembrie 2021).

Altur este o societate cu capital românesc privat având un număr de 570 de angajaţi. Prin produsele pe care le realizează, Altur Slatina este un furnizor important pentru mai multe sectoare industriale, din care cele mai importante sunt: industria de autoturisme de oraş şi de teren; industria de tractoare şi maşini agricole; industria de autovehicule pentru transport marfă şi pasageri; industria electrotehnică şi a sistemelor de încălzire cu gaze naturale.

Printre clienţii companiei se numără Automobile Dacia-Renault (pentru piese pentru prim montaj la autoturisme şi piese de schimb), Total Gaz Iaşi (piese turnate sub presiune din aliaje de aluminiu pentru sistemele de distribuţie gaze), Hesper Bucureşti (elemente pentru pompe hidraulice de înalta presiune), Anorom Deva (piese turnate sub presiune şi gravitaţional prelucrate pentru instalaţii de iluminare aeroporturi) etc.

Altur este listată la BVB din decembrie 2004.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Fiscal: Pachetul fiscal poate duce la evitarea retrogradării țării. Poate reduce deficitul bugetar sub 8% din PIB în 2025
Consiliul Fiscal: Pachetul fiscal poate duce la evitarea retrogradării țării. Poate reduce deficitul bugetar sub 8% din ...
Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare indică un impact bugetar de 0,6% din PIB în 2025 și de 3,35% din PIB în 2026, creând premise pentru reducerea deficitului bugetar sub 8%......
Băncile au investit peste 385 de miliarde de dolari în termocentrale pe cărbune  în ultimii trei ani
Băncile au investit peste 385 de miliarde de dolari în termocentrale pe cărbune în ultimii trei ani
Băncile din întreaga lume au direcționat peste 385 de miliarde de dolari în termocentrale pe cărbune în ultimii trei ...
Fostul primar din Wuhan, în funcție la începutul pandemiei, vizat de o anchetă anticorupție
Fostul primar din Wuhan, în funcție la începutul pandemiei, vizat de o anchetă anticorupție
Fostul primar al orașului Wuhan, Zhou Xianwang, în funcție la începutul pandemiei, este anchetat pentru „încălcări ...
Producția de țiței și gaze a Petrom continuă să scadă
Producția de țiței și gaze a Petrom continuă să scadă
OMV Petrom, cea mai mare companie energetică din România, a înregistrat în al doilea trimestru al anului scăderi pe ...