Consiliul a îndemnat totodată beligeranţii din Siria să respecte misiunea FNUOD.
Într-o declaraţie adoptată în unanimitate, cei 15 membri ai Consiliului „îndeamnă toate părţile să colaboreze deplin cu FNUOD pentru a-i permite să opereze în mod liber şi să asigure securitatea totală a personalului său”.
Confruntări între armată şi opoziţia siriene, în zona de securitate dintre Siria şi Israel pe Înălţimile Golan, s-au soldat cu doi răniţi în rândul Căştilor Albastre. Unul dintre răniţi este filipinez, iar celălalt indian, potrivit unor diplomaţi.
Consiliul urmează să organizeze consultări vineri după-amiaza pe tema FNUOD, după ce Guvernul austriac a anunţat că îşi retrage Căştile Albastre, care formează cel mai important contingent în cadrul Forţei.
Membrii Consiliului s-au declarat „foarte îngrijoraţi de riscurile” pe care incursiunile rebelilor şi armatei siriene în zona de securitate le reprezintă pentru armistiţiul dintre Israel şi Siria.
Ei îşi „reiterează susţinerea necondiţionată” faţă de FNUOD şi îl invită pe secretarul general al ONU „să se asigure că Forţa dispune de capacităţile necesare în vederea îndeplinirii mandatului”.
Ban Ki-moon a anunţat că este în contact cu ţări care furnizează de obicei contingente operaţiunilor de menţinere a păcii, cu scopul de a acoperi locul liber lăsat de militarii austrieci.
La 31 mai, FNUOD avea 377 de militari austrieci, 314 filipinezi şi 193 indieni. Canada, Japonia şi Croaţia şi-au retras trupele în urmă cu câteva luni.
Guvernul Fidji a promis militari suplimentari, dar nu au sosit încă.
FNUOD a fost vizată în mai multe rânduri şi a fost obligată să îşi reducă misiunile de patrulare. Căşti Albastre au fost luate ostatice în două rânduri în ultimele luni.
Forţa este însărcinată începând din 1974 să impună respectarea armistiţiului în Platoul Golan, o regiune în sud-vestul Siriei ocupată în mare parte de Israel.