Reprezentanţii USR şi PSD au propus mai multe amendamente, dar niciunul dintre acestea nu a întrunit voturile necesare.
De asemenea, consilierii locali PNL au anunţat că se vor abţine până ce proiectul nu va include toate facturile restante.
„Aş vrea să vă reamintesc că avem un raport de la Curtea de Conturi şi că vă cerem dumneavoastră şi aparatului să veniţi cu bugetul care să includă toate facturile restante, atât cele descoperite de Curtea de Conturi, cât şi cele care există în ultimele nouă luni. Vă rog să răspundeţi la adresele mele – au fost 40 de adrese trimise către toate departamentele din primărie – prin care să aflăm care sunt facturile restante. Vă recomand şi dumneavoastră şi consilierilor locali să citiţi legea 273, prin care se exprimă foarte clar care sunt şi obligaţiile forului deliberativ. Vă rog ca în cel mai scurt timp, poate chiar săptămâna asta, să veniţi cu un buget care să includă toate aceste sume şi toate concluziile Curţii de Conturi”, a declarat Gheorghe Dinu (PNL).
La rândul său, Daniel Ciungu (PNL) a precizat că a fost transmisă tuturor consilierilor locali decizia Curţii de Conturi. El a adăugat că, potrivit legii 273/2006, Consiliul Local şi primarul au obligaţia de a alcătui un buget „legal şi corect”.
„Aş vrea să citesc din această decizie a Curţii de Conturi, art. 2: ‘înregistrarea cronologică, în evidenţa contabilă, a tuturor facturilor emise de furnizor, prestator şi primite, care privesc cheltuielile anului 2021, astfel încât situaţiile financiare întocmite la 31.12.2021 să reflecte principiul contabilităţii pe bază de angajament şi să reflecte totalul obligaţiilor de plată’. Aceasta este decizia Curţii de Conturi, care trebuie să fie aplicată de primărie. De aceea, noi cerem să implementaţi până la finalul exerciţiului financiar 2021 tot ceea ce ne-a cerut Curtea de Conturi şi ceea ce este legal, să bugetaţi toate aceste datorii, arierate, aşa cum este în lege. În acel moment veţi avea şi votul consilierilor PNL”, a spus Daniel Ciungu.
Proiectul de buget rectificat prevede cheltuieli de 1,3 miliarde de lei, dintre care 1,1 miliarde pentru secţiunea de funcţionare şi 199 de milioane de lei pentru secţiunea dezvoltare.