Consolidare intragrup: Agrana Romania, unul dintre cei mai mari producători de zahăr, absoarbe Agrana Buzău care se va dizolva fără lichidare

Agrana Sales & Marketing GmbH din Austria, în calitate de asociat unic al firmei Agrana Romania, a aprobat finalizarea fuziunii prin absorbţie de către Agrana Romania a societăţii Agrana Buzău, potrivit unei decizii publicate recent în Monitorul Oficial. Ca urmare a fuziunii, Agrana Romania va prelua cu titlu universal patrimoniul societăţii Agrana Buzău care se va dizolva fără lichidare. Agrana este unul dintre cei mai mari producători de zahăr din ţara noastră.
Cristina Şomănescu - lun, 11 apr. 2022, 21:26

Agrana deţine o fabrică de zahăr în Roman şi una în Buzău, precum şi o fabrică de amidon la Ţăndărei. Mărgăritar, Mărgăritar Brun de Mauritius şi Coroniţa se numără printre cele mai cunoscute mărci de zahăr din portofoliul Agrana.

Agrana Sales & Marketing GmbH din Austria, în calitate de asociat unic al firmei Agrana Romania, a decis aprobarea finalizării fuziunii prin absorbţie de către Agrana Romania a societăţii Agrana Buzău, potrivit unei decizii publicate marţi, 5 aprilie, în Monitorul Oficial.

Fuziunea prin absorbţie se realizează prin transmiterea universală a patrimoniului societăţii Agrana Buzău către Agrana Romania care preia tot activul și toate datoriile societăţii absorbite. Agrana Buzău se va dizolva fără lichidare şi se va radia din evidenţele Oficiului Registrului Comerţului. Ca efect al fuziunii, Agrana Romania va avea toate drepturile şi va fi ţinută de toate obligaţiile societăţii absorbite.

Denumirea, forma societară, sediul social, structura de conducere și obiectul de activitate ale Agrana Romania rămân nemodificate. În consecință, nefiind necesare modificări corporative la nivelul Agrana Romania, actul constitutiv al acesteia nu necesită modificare și actualizare ca efect al fuziunii, potrivit deciziei Agrana Sales & Marketing GmbH, în calitate de asociat unic al Agrana Romania, publicată la 5 aprilie în Monitorul Oficial.

Odată cu implementarea operațiunii de fuziune, se va asigura eficientizarea activității prin reducerea formalităților de raportare atât intragrup, cât și în relația cu autoritățile, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Printre avantajele fuziunii, menţionate în proiectul de fuziune, se numără:

  • reducerea costurilor de administrare și funcționare corporativă datorită gestiunii, conducerii și reprezentării unice.
  • optimizarea activității comerciale a societăților implicate în fuziune.
  • eficientizarea și unificarea procedurilor de monitorizare şi audit intern.

Ca urmare a fuziunii, nu vor interveni modificări corporative la nivelul firmei Agrana Romania, astfel că rămân neschimbate denumirea, sediul social şi obiectul său principal şi secundar de activitate.

Capitalul social al firmei Agrana Romania (în calitate de societate absorbantă) nu va suferi modificări, având în vedere faptul că nu se vor emite părţi sociale noi ca urmare a fuziunii. În urma fuziunii, părţile sociale deţinute de Agrana Romania în capitalul social al societății absorbite vor fi anulate, iar asociatul minoritar al firmei Agrana Buzău – Agrana Zucker Gesellschafi m.b.H – nu va dobândi părți sociale ale societăţii absorbante ca urmare a fuziunii, având în vedere activul net negativ al societății absorbite, reiese din proiectul de fuziune dintre cele două societăţi, consultat de Economica.net.

Agrana Romania a încheiat anul 2020 cu afaceri nete de 760 de milioane de lei, cu peste 26% mai mari decât cele din anul 2019. Firma a raportat pierdere netă de peste 15 milioane de lei în 2020, după ce în anul 2019 a avut profit net de 9,78 de milioane de lei, arată bilanţurile societăţii, comparate de Economica.net. Agrana Romania a lucrat cu un număr mediu de 342 de salariaţi în anul 2020, faţă de 396 de oameni în 2019.

 

Te-ar mai putea interesa și
Francezii de la Decathlon vor să ajungă la peste 150 de magazine în Germania
Francezii de la Decathlon vor să ajungă la peste 150 de magazine în Germania
Retailerul francez de articole sportive Decathlon se va extinde semnificativ pe piaţa germană, intenţionând să ajungă la peste 150 de magazine până la finalul lui 2027, de la 86 în prezent,......
Companiile Rețele Electrice cumpără noi sisteme informatice. Licitație de 136 mil. lei
Companiile Rețele Electrice cumpără noi sisteme informatice. Licitație de 136 mil. lei
Cele trei companii Rețele Electrice au inițiat o licitație publică pe platforma SEAP, în valoare maximă cumulată de ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Primul tunel a trecut de pragul de 2.000 de metri forați
Autostrada Sibiu – Pitești: Primul tunel a trecut de pragul de 2.000 de metri forați
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunță marți că primul tunel veritabil de autostradă din ...
Succes pentru obligaţiunile Romgaz – Străinii au fost foarte interesaţi de prima emisiune a companiei la BVB
Succes pentru obligaţiunile Romgaz – Străinii au fost foarte interesaţi de prima emisiune a companiei la BVB
Investitorii internaţionali au arătat un interes major pentru această primă emisiune de obligaţiuni Romgaz de pe Bursa ...