Aflat într-o vizită în judeţul Gorj, el a fost întrebat despre lista cu numele producătorilor care au scumpit pâinea de la 1 septembrie, deşi TVA-ul a scăzut de la 24 % la 9%, Constantin răspunzând că acele zece societăţi nu sunt firme cu greutate în domeniu, iar scopul propus cu această măsură a fost atins.
„Cred că este mai puţin importantă lista cu cei zece producători care au scumpit pâinea, nu sunt producători mari, sunt producători micuţi, care vând probabil la magazine de la colţ de stradă, care nu au niciun fel de impact major asupra pieţei. Cred că efectul şi mesajul pe care voiam să îl transmitem este acela că peste 80% din producători şi comercianţi au redus preţul, deci suntem pe cale de a îndeplini unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus cu reducerea TVA-ului la pâine, acela de a reduce preţul”, a afirmat Constantin.
El a adăugat că următorul pas după ieftinirea TVA-ului la pâine este îndeplinirea obiectivelor care să permită reducerea taxei în rândul cărnii, fructelor şi legumelor.
„Trebuie să avem mai multe obiective îndeplinite pentru a trece la pasul următor şi anume reducerea TVA-ului şi la carne, legume şi fructe. Trebuie să avem şi un grad de colectare foarte mare, acesta se poate îndeplini nu numai cu reducerea TVA-ului, dar şi cu anumite controale care trebuie făcute ceva mai intens în perioada următoare. În egală măsură am urmărit crearea mediului concurenţial corect, salvarea societăţilor care sunt în insolvenţă sau la limita insolvenţei, salvarea locurilor de muncă”, a mai menţionat ministrul Agriculturii.