„Consiliul Judeţean Constanţa a solicitat şi s-a redactat deja o hotărâre de guvern care este în curs de avizare, ca anumite staţii de pompare care sunt de neutilitate publică în momentul de faţă, sunt abandonate, (…) sunt în proprietatea ANIF, dar care nu sunt utilizate în momentul de faţă, să fie trecute în proprietatea, în administrarea Consiliului Judeţean, pentru a se încerca apoi o finanţare fie de la CJ, fie din fonduri europene, pentru a fi puse în funcţiune. (…) Am vizitat câteva dintre aceste staţii de pompare şi există o şansă, există un angajament al unor instituţii de a trece aceste active în proprietate Consiliului Judeţean”, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Potrivit acestuia, dacă proiectul respectiv va funcţiona la CJ Constanţa, el ar putea fi extins la nivel naţional.
„Este un proiect pilot, pe care, dacă va funcţiona la Consiliul Judeţean Constanţa, ne gândim să îl extindem şi la nivel naţional. Pe de altă parte ar trebui să vedem care este infrastructura de irigaţii funcţională în judeţul Constanţa, trebuie să facem o evaluare la nivel naţional pentru că avem deja, am pus bazele unui program naţional de refacere a infrastructurii pentru irigaţii. Putem, prin acest program, să facem funcţională o suprafaţă de peste 800.000 de hectare începând cu 1 ianuarie 2014. De fapt, atunci încep investiţiile, într-o anumită perioadă de timp sistemele vor fi funcţionale şi această suprafaţă poate fi din nou utilizată”, a afirmat Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, însoţit de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi de mai mulţi reprezentanţi ai MADR, a făcut o vizită de lucru în judeţ şi s-a întâlnit cu circa 150.000 de fermieri şi primari din mediul rural pentru a discuta despre situaţia culturilor afectate de secetă şi alte probleme din agricultură.