‘Oltchim este o companie de interes naţional şi strategic, am cerut sindicaliştilor să aibă răbdare pentru că privatizarea combinatului nu este un eşec. Dimpotrivă, amânarea a fost cerută de investitorii strategici pentru că sunt interesaţi şi de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Sperăm, astfel, că în intervalul de timp imediat să reuşim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinăria piteşteană’, a spus ministrul Niţă.
Termenul de privatizare al combinatului a fost amânat cu 45 de zile, interval în care se speră ca rafinăria Arpechim să poată fi preluată de statul român.
Constantin Niţă a menţionat că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizată şi noua organigramă a conducerii combinatului.
Potrivit administratorului judiciar de la Oltchim, doi investitori sunt interesaţi de preluarea la pachet a Oltchim şi Arpechim, aceştia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. Ltd., precum şi un concern din ţara noastră – SIF Transilvania Project Management Company.
Oltchim este cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013. La sfârşitul anului trecut, acesta a fost împărţit în două entităţi – Oltchim SPV şi Oltchim.
Oltchim SPV a preluat activele perfomante şi a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, când nu s-a prezentat niciun investitor.