Constantin: Pentru ministerul Agriculturii, proiectul Roşia Montană e bun

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că proiectul Roşia Montană este absolut necesar, dar este perfectibil şi a arătat că este bun din punctul de vedere al ministerului, însă condiţionează votul său din Parlament de riscurile asupra mediului.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 16:17
Constantin: Pentru ministerul Agriculturii, proiectul Roşia Montană e bun

„Din punctul de vedere al partidului, sunt foarte multe voci care sunt împotrivă şi sunt foarte multe voci pentru. După ce voi urmări dezbaterile dumneavoastră din Parlament, voi lua o decizie în privinţa votului meu. Din punctul de vedere al Ministerului Agriculturii, este un proiect bun, dar trebuie să iau în considerare şi situaţia mediului. Trebuie văzute care sunt riscurile din punctul de vedere al mediului, aceasta este singura chestiune care stă în calea votului meu”, a afirmat, la Comisia parlamentară privind Roşia Montană, Daniel Constantin, care este şi deputat PC, întrebat de parlamentari cum va vota acest proiect.

El a spus că avizul Ministerului Agriculturii la acest proiect a fost unul favorabil şi este „un proiect absolut necesar”.

„Cred că este un proiect absolut necesar, dar este un proiect perfectibil”, a arătat Constantin.

Ministerul Agriculturii a fost avizator al proiectului deoarece, dacă se va aproba exploatarea respectivă, anumite suprafeţe cu păşuni sunt afectate, a explicat Constantin.

El a adăugat că la avizare a ţinut cont de menţinerea suprafeţelor cu pajişti permanente, de compensarea fermierilor din zona respectivă şi de dezvoltarea durabilă.

Contantin a arătat că, în acest moment, nu poate spune câte suprafeţe de păşuni vor fi afectate, dar că „este vorba de peste o mie de hectare pentru început”.

„Am ţinut ca aceste compensaţii acordate fermierilor să fie clar evidenţiate şi să se specifice foarte clar condiţiile legii în care se fac aceste compensaţii”, a adăugat ministrul Agriculturii.

El a mai spus că, în privinţa dezvoltării durabile, singura ramură mai puternic dezvoltată în zonă este creşterea animalelor şi este nevoie să se prevadă în zonă unităţi de procesare a cărnii, a laptelui şi a fructelor de pădure şi o unitate de ecarisaj.

„Din punctul de vedere al Ministerului Agriculturii, dacă se respectă aceste aspecte, cred că, din punct de vedere economic, proiectul reprezintă pentru zona respectivă o soluţie bună”, a mai spus Constantin.

Te-ar mai putea interesa și
TeraPlast cumpără activele pentru producția de țevi din PVC și polietilenă ale companiei ungare Wavin
TeraPlast cumpără activele pentru producția de țevi din PVC și polietilenă ale companiei ungare Wavin
Grupul TeraPlast a anunțat achiziția activelor pentru productia de tevi din PVC si PE, detinute de Wavin Ungaria (business-ul de Constructii si Infrastructura al Orbia)....
Șase state din Europa Centrală și de Est, printre care și România, creștere majoră a înmatriculărilor de mașini diesel – analiză
Șase state din Europa Centrală și de Est, printre care și România, creștere majoră a înmatriculărilor de mașini ...
Deși numărul de mașini noi cu motoare diesel scade în Europa, șase state din zona Central-Estică continentului au raportat ...
Procurorii olandezi au renunţat la acuzaţiile care îi vizau pe foştii directori de la ING şi ABN Amro
Procurorii olandezi au renunţat la acuzaţiile care îi vizau pe foştii directori de la ING şi ABN Amro
Procuratura din Ţările de Jos a anunţat miercuri că nu îi va trimite în judecată pe foştii directori generali ai ...
Marea Britanie va debloca 225 de milioane de lire pentru echipamente militare pentru Ucraina
Marea Britanie va debloca 225 de milioane de lire pentru echipamente militare pentru Ucraina
Regatul Unit va debloca 225 de milioane de lire sterline (273 de milioane de euro) pentru echipamente militare pentru Ucraina, ...