‘Vreau să vă spun că principiul pe care îl avem pe actualul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va fi acela de integrare a producţiei. Cu alte cuvinte, cei care sunt producători şi se asociază şi vor să facă un depozit de colectare şi o unitate de procesare vor avea un punctaj suplimentar faţă de cei care vor să facă numai depozit sau cei care au numai partea de producţie. Şi în felul acesta sunt convins că problema reală pe care o are România, şi anume nu lipsa producţiei, ci aceea de a integra producţia respectivă, de a ne duce pe lanţul de producţie de la producător până la consumatorul final, va fi rezolvată prin aceste criterii diferenţiate. Şi fonduri europene pentru această categorie sunt, cred eu, suficiente’, a spus Daniel Constantin.
El a menţionat că, în urmă cu doi ani, ministerul pe care îl conduce a lansat o măsură de stimulare a celor ce vor să construiască depozite de colectare legume şi fructe, punând la dispoziţie 80 de milioane de euro, iar pe această măsură sunt 34 de proiecte în faza de evaluare ori de semnare.
Daniel Constantin a specificat că printre priorităţile PNDR 2014-2020, pe care le-a prezentat vineri la Braşov în cadrul unei conferinţe regionale, se numără sprijinirea fermelor familiale, a micilor fermieri şi a tinerilor care vor să se întoarcă la sate.