Alternativa la DN1, Valea Prahovei: Construcții Erbașu anunță startul lucrărilor la drumul prin Valea Doftanei

Construcții Erbașu demarează lucrările la proiectul de reabilitare și modernizare a DJ102I, Valea Doftanei (Prahova) - Brădet (Brașov). Drumul modernizat ar urma să fie o alternativă la aglomerația de pe drumul național DN1, în zona Valea Prahovei.
Anemona Andone - joi, 30 mai 2024, 14:01
Alternativa la DN1, Valea Prahovei: Construcții Erbașu anunță startul lucrărilor la drumul prin Valea Doftanei

„În cursul zilei de ieri ne-a fost înmânată autorizația de construire pentru lucrările ce vor fi efectuate pe raza județului Prahova, iar în următoarea perioadă vom finaliza organizarea de șantier, proiectul tehnic și detaliile de execuție”, anunță joi Construcții Erbașu pe pagina proprie de Facebook.

Reabilitarea și modernizarea DJ102I se va realiza pe o lungime totală de 25,63 km și va asigura legătura între partea de sud a țării (judeţul Prahova) și partea centrală (judeţul Brașov), traversând Munții Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluț la o altitudine de 1285 m.

„La finalul lucrărilor, DJ102I va avea o structură rutieră modernizată de la fundaţie şi până la asfalt. Va fi un drum cu o lăţime a platformei de 8 metri, care va dispune de două benzi de circulaţie, acostamente şi rigole pe întreaga lungime, de noi poduri şi podeţe transversale, de o modernizare a acceselor la drumurile laterale, precum şi de parcări amenajate”, spun reprezentanții Construcții Erbașu.

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Prahova și Consiliul Județean Brașov.

erbasu

Construcții Erbașu a câștigat contractul pentru care s-au mai „bătut” încă opt competitori

Amintim că, pe 1 martie 2023, a fost semnat contractul pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean Valea Doftanei – Brădet (25,6 km), potrivit unui anunț al Guvernului. Compania care a câștigat contractul este firma românească Construcții Erbașu. Pentru acest contract, fuseseră depuse nouă oferte în total.

„Asigurăm finanțare în valoare de peste 400 milioane de lei pentru această legătură suplimentară între partea de sud și partea centrală a țării și, implicit, pentru fluidizarea traficului de pe drumurile naționale DN1 și DN1A, foarte solicitate”, a transmis premierul de la acea dată, Nicolae Ciucă.

Durata contractului prevăzută la lansarea licitației era de 108 luni, din care 6 luni pentru proiectare, 42 de luni pentru execuție lucrări și 60 de luni – perioada de garanție de bună execuție a lucrărilor.

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...