Constructorul auto chinez BYD anunță că a înregistrat un proft net în creștere cu 32,8% în trimestrul doi din 2024, în ciuda reducerii semnificative de prețuri

Producătorul chinez de automobile electrice BYD a raportat miercuri un profit net în creştere pentru al doilea trimestru al acestui an, chiar dacă a continuat un război al preţurilor care a inclus reduceri semnificative la cele mai bine vândute modele, transmite Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 28 aug. 2024, 17:57
Constructorul auto chinez BYD anunță că a înregistrat un proft net în creștere cu 32,8% în trimestrul doi din 2024, în ciuda reducerii semnificative de prețuri

În perioada aprilie-iunie 2024, profitul net al BYD a ajuns la 9,1 miliarde yuani (1,3 miliarde dolari), în creştere cu 32,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile au crescut cu 25,9%, până la 176,2 miliarde de yuani.

BYD a dobândit un avans semnificativ pe piaţa automobilelor electrice şi hibride din China, profitând de strategia sa de integrare pe verticală prin utilizarea unor componente cheie, precum bateriile, care sunt produse în interiorul companiei. De asemenea, BYD şi-a extins prezenţa internaţională, în zone precum Europa şi Mexic, unde intenţionează să construiască facilităţi de producţie.

„Pentru vehiculele care în China costă mai puţin de 150.000 de yuani (21.046 de dolari), BYD are o putere de preţ absolută pentru că, exceptând parbrizul şi anvelopele, compania produce aproape totul la nivel intern”, precizează Rosalie Chen, analist la Third Bridge.

Mai mult de jumătate din autoturismele vândute în China au un preţ de sub 21.000 de dolari.

În condiţiile în care şi-a propus o creştere a vânzărilor de 20% în acest an, BYD a început să ofere reduceri semnificative de preţ la automobilele sale electrice din seriile Dynasty şi Ocean, pentru a-şi consolida poziţia de lider pe piaţa chineză a vehiculelor electrice şi hibride.

În primele şapte luni ale acestui an, BYD a vândut cu 14,5% mai multe vehicule decât cele două joint ventures ale Volkswagen din China. Analiştii de la Counterpoint Research estimează că, pe ansamblul acestui an, BYD va detrona Tesla din poziţia de cel mai mare vânzător de automobile electrice din lume, cu o cotă de 17,7% din piaţa globală, faţă de 17,2% în cazul Tesla.

Vânzările de peste hotare au fost responsabile pentru 11,9% din totalul vânzărilor BYD în primele şapte luni ale anului, un procent aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit calculelor Reuters. Pe lângă expansiunea pieţei, BYD încearcă să îşi îmbunătăţească profitabilitatea prin creştere vânzărilor celor trei mărci premium ale sale, Denza, Fangchengbao şi Yangwang, care împreună au reprezentat 5% din vânzările totale în primul semestru.

BYD a început ca un producător de baterii, dar a investit sume mari în cercetare şi dezvoltarea de tehnologii în domeniul automobilelor electrice şi vehiculelor plug-in hybrid. BYD a putut să crească semnificativ atunci când piaţa auto din China a decolat graţie subvenţiilor generoase oferite la achiziţionarea de automobile electrice.

La începutul anului, BYD a semnat pre-contractul de vânzare-cumpărare al unei suprafeţe de teren de 300 de hectare amplasate la marginea oraşului Szeged, sudul Ungariei, unde compania chineză intenţionează să îşi construiască prima sa uzină din Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanțelor a publicat ordinul care stabilește procedura de anulare a unor datorii către stat
Ministerul Finanţelor (MF) a publicat vineri ordinul care stabileşte procedura de anulare a unor datorii pentru persoane fizice şi juridice, măsuri reglementate prin OUG 107/2024, care a intrat......
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Țările de Jos vor să introducă noi măsuri de limitare a migrației, inclusiv un moratoriu asupra cererilor de azil
Guvernul olandez a informat vineri că intenţionează să introducă în lunile următoare o serie de măsuri de limitare ...
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a produs începând din 2023 o dronă kamikaze folosind tehnică furnizată de China – surse Reuters
Rusia a început să producă anul trecut o nouă dronă de atac cu rază lungă de acţiune, Garpiya-A1, folosind motor ...
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele de muncă
Ciolacu: Nicio pensie nu scade în urma recalculării, inclusiv în cazul pensionarilor care au activat în condiții grele ...
Premierul Marcel Ciolacu a avut vineri, la Suceava, o întâlnire cu reprezentanţii minerilor în urma căreia a afirmat ...