Constructorul de nave Damen Mangalia, aflat în insolvență, va repara două nave comerciale sub pavilion maltez

Damen Shipyards Mangalia, parte a grupului olandez cu același nume și una dintre cele mai mari platforme de construcții și reparații navale din România, a obținut două noi contracte pentru repararea unor nave sub pavilion maltez. Compania este în procedura de insolvență din luna iunie 2024.
Alina Stanciu - mie, 18 sept. 2024, 12:53
Constructorul de nave Damen Mangalia, aflat în insolvență, va repara două nave comerciale sub pavilion maltez

Damen Shipyards Mangalia, aflată în procedură de insolvență din iunie anul acesta, a semnat recent contracte pentru reparația a două nave sub pavilion maltez. Lucrările de reparație a celor doua nave vor începe până în finalul lunii septembrie 2024, se vor desfășura simultan și vor dura o luna de zile.

„Acest pas este important și din perspectiva pieței internaționale, unde încrederea în capacitatea unui șantier naval este crucială. Faptul că Damen Shipyards Mangalia continuă să atragă noi comenzi chiar și în perioada de insolvență este un semnal clar al potențialului ridicat al companiei de a-și reveni și de a continua să fie un pilon al industriei de construcții si reparații navale din Europa. În contextul în care societatea se confruntă cu dificultăți financiare, semnarea contractelor reprezintă un pas important în direcția redresării economice. Atragerea de noi contracte, într-un moment critic, reflectă nu doar profesionalismul și capacitatea tehnică a echipei, ci și managementul eficient care, chiar și în condiții dificile, a reușit să securizeze proiecte importante.”, a declarat  Sofien Lamiri, Managing Director, Damen Shipyards Mangalia.

Prima navă ce urmează a fi reparată de Damen Mangalia, „M/T Tahiti”, un tanc petrolier sub pavilion maltez, construită în 2014. Aceasta va ajunge în șantierul DSM în jurul datei de 18 septembrie 2024. Cu o capacitate de transport de 157.022 tone și o lungime de 274,5 metri, nava necesită lucrări de reparații mecanice și electrice pentru o perioadă de până la o lună de zile, împreună cu lucrările de doc pentru aplicarea sistemului siliconic pe corpul navei.

A doua navă, „M/T Hadal Sally”, de asemenea sub pavilion maltez și construită în 2009, este un transportator de produse chimice și petrol având o capacitate de transport de 50,994 tone și o lungime de 183 metri. Lucrările de reparație vor începe în jurul datei de 18 septembrie 2024 și vor dura o lună de zile, principalul obiectiv fiind aplicarea unei vopsele speciale în tancurile de marfă. 

Damen Shipyards Mangalia este una dintre cele mai mari și importante platforme de construcții și reparații navale din România, situata pe coasta Marii Negre. Parte a grupului Damen, șantierul din Mangalia se concentrează pe construcția și reparația de nave comerciale, militare și civile.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR recrutează 11 ingineri fără experiență
CNAIR recrutează 11 ingineri fără experiență
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat joi că organizează în această perioadă concursuri pentru 11 posturi vacante de inginer fără experiență în......
Notino a realizat afaceri de aproape 90 de milioane de euro în România în ultimul an fiscal
Notino a realizat afaceri de aproape 90 de milioane de euro în România în ultimul an fiscal
Notino, cel mai mare magazin digital de produse de frumusețe și sănătate din Europa, a depășit o cifră de afaceri ...
Ungaria a anunţat că va solicita exceptarea de la respectarea normelor de migraţie şi azil ale UE
Ungaria a anunţat că va solicita exceptarea de la respectarea normelor de migraţie şi azil ale UE
Guvernul naţionalist de la Budapesta a anunţat joi că va solicita ca Ungaria să fie scutită de la respectarea normelor ...
La ce ne mai bat bulgarii. Au instalat o baterie de stocare a energiei electrice de două ori mai mare decât cea mai mare din România
La ce ne mai bat bulgarii. Au instalat o baterie de stocare a energiei electrice de două ori mai mare decât cea mai mare ...
În ciuda faptului că regenerabilul este mult mai puțin dezvoltat în Bulgaria decât în România, vecinii noștri au ...