Compania germană Weisenburger, prezentă pe piața de construcții, își face intrarea și pe piața rezidențială. Primul proiect, cu 111 apartamente şi scos la vânzare, se află pe strada Avalanșei nr. 8, în zona Timpuri Noi, în apropierea unor terenuri cumpărate de Vastint.
Terenurile pentru alte două proiecte în sectorul 1 sunt în pregătire, dar și pentru unul în sectorul 2, arată documentele publice consultate de Economica.net.
Compania a obţinut în luna aprilie a acestui an certificatele de urbanism pentru două terenuri pe care le deţine în nordul Bucureştiului. Este vorba de un teren de 11.400 de mp de la adresa Drumul Regimentului 89-93, unde se pot construi şase corpuri de locuinţe cu un regim de înălţime de P+2.
Terenul a aparţinut unei firme greceşti, Lamda Development, evaluat în 2019 la 2,6 milioane de euro, la un curs de 4,73 de lei/euro.
Weisenburger a mai obţinut un certificat de urbanism şi pentru un teren de pe strada Jandarmeriei, cu o suprafaţă de 17.800 de mp. La un calcul comparativ cu terenul din Drumul Regimentului, valoarea acestuia este de circa 4 milioane de euro.
De operaţiunile companiei pe plan local se ocupă Ionel Giuglea, care în trecut a fost directorul general al filialei locale a constructorului austriac Alpine, dar şi director al Raiffeisen Evolution Project Development.
Contactați de Economica.net, reprezentanţii companiei nu au oferit mai multe detalii până la publicarea articolului.
Potrivit propriei descrieri, Weisenburger Real Estate România a fost fondată în 2017, cu accent pe dezvoltări rezidenţiale şi face parte din grupul de companii Weisenburger, cu o experienţă în Germania de 66 de ani, unde construiește anual 1.600 de apartamente şi 650 de case. Cu mai mult de 500 de angajaţi, grupul de companii generează vânzări anuale de 350 de milioane de euro, se mai arată pe pagina de internet a companiei din Germania. Constructorul are sediul la Karlsruhe şi este condus de Nicolai Weisenburger. În 2019, compania germană a cumpărat şi IAMSAT Muntenia.
IAMSAT Muntenia s-a în ființat în 1962, când era specializată în domeniul instalaţiilor de automatizare. În anii ’70, compania şi-a extins activitatea în domeniul instalaţiilor electrice de joasă şi medie tensiune, iar apoi în domeniul telecomunicaţiilor. Din 1980 a devenit IMSAT (Întreprinderea de Montaj şi Service pentru Automatizări şi Telecomunicaţii) și a dezvoltat şi activităţi de mentenanţă pentru instalaţii.
Printre proiectele la care a lucrat se numără și cel al Vastint de la Timpuri Noi, unde a executat toate lucrările de instalaţii din două clădiri, dar a mai lucrat și la proiectele de birouri Green Gate, Floreasca Park și UniCredit Tower. Compania a mai executat instalația electrică la Catedrala Mântuirii Neamului și a mai efectuat lucrări la Metrorex și la Aeroportul Otopeni.