Consumul de energie a urcat cu 54% în Bucureşti, marţi. Cel mai mare consum, în zona de Nord a Capitalei

Un vârf de consum de energie electrică la nivelul Capitalei şi al judeţelor Ilfov şi Giurgiu a fost atins marţi, 25 iulie, la ora 17:00, când acesta s-a ridicat la 1.502 de MW, cu 59% mai mult faţă de cifrele înregistrate într-o zi din luna mai a acestui an, cu temperaturi specifice acelei perioade, potrivit E-Distribuţie Muntenia.
AGERPRES - mie, 26 iul. 2023, 15:54
Consumul de energie a urcat cu 54% în Bucureşti, marţi. Cel mai mare consum, în zona de Nord a Capitalei

În Bucureşti, zona cu cel mai crescut consum de energie electrică în data de 25 iulie, mai mare cu 54% faţă de o zi cu valori termice obişnuite, a fost în nordul Capitalei. Zone precum Filaret, Berceni-Progresul, Drumul Taberei, Pantelimon, respectiv localitatea Chitila din judeţul Ilfov au înregistrat, de asemenea, un consum casnic ridicat, generat de folosirea intensivă a aparatelor de aer condiţionat.

E-Distribuţie Dobrogea a înregistrat un consum mai mare cu până la 39% în data de 25 iulie faţă de cifrele înregistrate în a doua jumătate a lunii mai 2023, iar E-Distribuţie Banat cu până la 21% în data de 25 iulie, raportat la luna mai a acestui an.

Tot în această perioadă, a fost atins şi cel mai mare număr de apeluri în call center-ul tehnic care deserveşte regiunile Muntenia, Banat şi Dobrogea, în data de 21 iulie ajungând la un număr total de peste 28.500, de aproape 13 ori mai multe faţă de o medie de 2.200 de apeluri zilnice în luna mai a aceluiaşi an.

Zilele cu cele mai multe apeluri din această perioadă au fost cele în care s-au înregistrat temperaturi ridicate, ceea ce a dus la creşterea consumului de energie electrică, şi în cele cu fenomene meteo extreme, precum vijelii şi furtuni, precizează sursa citată.

„Având în vedere avertismentele meteorologice de caniculă, companiile E-Distribuţie estimează că valorile de consum vor rămâne ridicate zilele următoare şi recomandă un consum de energie cât mai eficient şi care să nu depăşească puterea avizată a instalaţiei de la fiecare loc de consum, pentru alimentarea în siguranţă a locuinţelor sau construcţiilor cu caracter comercial. Este recomandată folosirea electrocasnicelor şi a celorlalte echipamente din casă într-un mod echilibrat, pe parcursul zilei fiind oportună utilizarea echipamentelor şi aparatelor absolut necesare, dar şi acestea nu simultan, în special în cazul aparatelor cu consum mare de energie”, precizează sursa citată.

În cazul utilizării aparatelor de aer condiţionat, este recomandată răcirea graduală a locuinţei, metodă care reduce la jumătate consumul de energie faţă de setarea aparatului la temperaturi foarte joase. Concret, consumatorii pot seta temperatura la 24 de grade Celsius în loc de 18 şi lăsa aparatul pornit.

Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Sud Muntenia (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, siguranţa şi performanţa reţelelor şi implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Reţelele electrice operate de către cele trei companii E-Distribuţie numără 286 staţii de transformare şi peste 24.000 de posturi de transformare.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...