„Am fost ascultaţi. Revenim în două zile cu nişte detalii specifice, modificări şi propuneri concrete – şi sperăm că se va transmite mai departe mesajul nostru”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Valentina Saygo, economist, contabil şi antreprenor.
Potrivit acesteia, întâlnirea a avut loc cu doi consilieri de stat, unul dintre aceştia fiind Ovidiu-Nicolae Gheorghe, Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.
La 9:15 protestatarii au fost invitaţi la Guvern, iar la ora 12:30 la Ministerul Finanţelor.
Zeci de economişti protestează luni, nemulţumiţi de „ritmul şi haosul din legislaţia fiscală”, solicitând totodată schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării.
Aceştia folosesc vuvuzele şi afişează pancarte pe care scrie: „Fără haos fiscal, vrem un sistem normal!”, „Digitalizare adevărată, nu birocraţie exagerată!”, „E-tva România nu te vrea!”, „E-tva nu-i pentru ţara mea!”, „Legi clare şi corecte, fără măsuri nedrepte!”, „Nu vrem legi peste noapte, vrem transparenţă şi dreptate!”, „Fără haos în fiscalitate, vrem stabilitate!”, „Transparenţă şi respect, nu doar legi fără efect!”, „Vrem normalitate, nu haos în acte!”.
„Vrem predictibilitate, vrem respect şi vrem să se aplice legea prevenirii. Este copleşitor ceea ce se întâmplă în modificările legislative. Nu putem să facem munca de control a statului şi nu suntem toţi evazionişti pentru că, de fapt, e-TVA a fost un semnal de alarmă de lipsă de respect şi lipsă de încredere a Ministerului Finanţelor faţă de contribuabilii care plătesc efectiv salariile”, a declarat pentru AGERPRES Valentina Saygo.
Protestul organizat de Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) este susţinut şi de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR), Patronatul Medicilor de Familie şi OFA UGIR.