Mai exact, materialele regenerabile reprezintă până la 32% din compoziție, proporția de materiale reciclabile este de până la 5%, iar 28% din materiale sunt din materii prime bio, biocirculare și/sau circulare.
Materialele regenerabile reprezintă până la 32% din compoziția UltraContact NXT. Printre acestea se numără rășinile pe bază de materiale reziduale din industria hârtiei și a lemnului. Folosite în anvelope, rășinile permit compușilor foarte flexibili să îmbunătățească aderența materialului. UltraContact NXT conține silicat din cenușă de coji de orez. Coaja de orez este un produs rezidual agricol care poate fi transformat în siliciu printr-un proces nou, mai puțin consumator de energie. Siliciul ajută la optimizarea unor caracteristici precum aderența, rezistența la rulare și durata de viață a anvelopei. La fel ca în orice anvelopă, cauciucul natural este un material cheie al modelului UltraContact NXT. Acesta rămâne indispensabil, deoarece asigură cele mai înalte proprietăți de performanță ale anvelopei datorită nivelului său ridicat de rezistență și durabilitate.
În conținutul de materiale recilcabile intră și cauciuc care provine din anvelope scoase din uz prelucrate mecanic. În plus, Continental utilizează oțel reciclat pentru modelul UltraContact NXT. Tehnologia inovatoare ContiRe.Tex, deja prezentată, a fost adoptată și pentru UltraContact NXT. Aceasta generează fibre de poliester de înaltă performanță utilizate pentru a întări carcasa anvelopei prin reciclarea sticlelor PET, care altfel ar fi ajuns în incineratoare sau la gropile de gunoi. Cu tehnologia ContiRe.Tex, Continental a dezvoltat o alternativă mai eficientă din punct de vedere energetic și mai ecologică, care permite reciclarea a nouă până la cincisprezece sticle de plastic pentru fiecare anvelopă, în funcție de dimensiunea anvelopei. Continental vizează operațiuni complet circulare în producția sa de anvelope până cel târziu în 2050.
Materialele certificate ISCC PLUS din componența noi anvelope sunt cauciucul sintetic sustenabil și negrul de fum fabricat din materii prime biobazate, biocirculare și/sau circulare. Cauciucul sintetic este un ingredient care definește performanța anvelopelor moderne pentru autoturisme, deoarece proprietățile sale pot fi proiectate specific utilizării. Negrul de fum este utilizat în compușii de cauciuc pentru a optimiza stabilitatea, rezistența și durabilitatea anvelopelor. Mecanismul de echilibrare certificat ISCC PLUS asigură transparența și trasabilitatea de-a lungul întregului lanț de aprovizionare prin urmărirea originii și a caracteristicilor materiilor prime, verificarea conformității cu criteriile de sustenabilitate și certificarea produselor rezultate.
Noua anvelopă face din Continental „primul producător care lansează anvelope ce au în compoziție un procent ridicat de materiale sustenabile și cu performanțe maxime de etichetare UE în volumul producției. Toate cele 19 dimensiuni de anvelope disponibile vor avea cel mai mare rating posibil (A) al etichetei UE pentru anvelope în ceea ce privește rezistența la rulare, frânarea pe carosabilul umed și zgomotul exterior”.
Conform lui Nikolai Setzer, CEO Continental, anvelopa UltraContact NXT va fi disponibilă pentru distribuitorii de anvelope din Europa în luna iulie a acestui an.
Până în 2030, producătorul de anvelope premium își propune ca anvelopele sale să aibă un conținut de peste 40 % de materiale regenerabile și reciclate. Continental își continuă demersul de a obține materiale durabile în proporție de 100% în toate produsele sale de anvelope până cel târziu în 2050. UltraContact NXT este un pas important pentru a îndeplini aceste obiective ambițioase de sustenabilitate și pentru a deveni cel mai modern producător de anvelope, așa cum este prevăzut în programul său strategic Vision 2030.
„La Continental, siguranța, performanța și durabilitatea merg mână în mână. Cu UltraContact NXT, ne îndeplinim obiectivele ambițioase de sustenabilitate. Această lansare reprezintă un salt semnificativ în viitor și demonstrează poziția noastră de lider tehnologic, precum și angajamentul nostru ferm atât în ceea ce privește sustenabilitatea, cât și siguranța”, a declarat Ferdinand Hoyos, Head of Continental’s Business Area Replacement Tires EMEA.
UltraContact NXT a fost proiectat atât pentru motoare electrice, cât și pentru motoare cu combustie, oferind cea mai mare eficiență a etichetei și performanțe kilometrice optime. Cea mai sustenabilă anvelopă de serie Continental de până acum poartă, prin urmare, logo-ul EV Compatible și va fi disponibilă pentru diverse vehicule populare, cum ar fi Kia Niro, VW ID.3, Mercedes-Benz EQA, Tesla Model 3, Audi Q4 E-TRON, Skoda Octavia, VW Golf 8, Audi A3 și multe altele.