Rompetrol va furniza motorină de 50 de milioane de euro pentru autobuzele din Bucureşti

Economica.net
12 10. 2015
4100_313_1_83874000

Rompetrol Downstream a câştigat un contract de 205 milioane de lei(46 de milioane de euro) pentru livrarea de carburanţi pentru autovehiculele din parcul RATB, potrivit unui anunţ de pe SEAP. Compania va livra către Regie, timp de doi ani, 49.000 de tone de motorină  EURO 5 şi 40,8 tone de benzină fără plumb.

Rompetrol s-a luptat pentru acest contract cu ungurii de la MOL. Oferta kazahilor a fost declarată câştigătoare în septembrie, însă abia vineri, 10 octombrie, Rompetrol a fost declarată câştigătoare, după trecerea perioadei în care se puteau depune contestaţie, lucru care, de altfel, nu s-a întâmplat. Contractul se va semna în perioada imediat următoare.

Rompetrol este un furnizor pe termen lung al RATB. Compania livrează carburanţi către autobuzele care circulă prin Bucureşti încă din 2011, în cadrul unui contract care se termină în 25 octombrie 2015.

De asemenea, încă din 2012, Rompetrol a dotat autobuzele RATB cu un sistem complet de monitorizare a consumului de carburanţi. Sistemul este format dintr-o componentă tehnologică, ce constă în pompe de alimentare, rezervoare şi instalaţii aferente, precum şi una informatică, prin care se asigură monitorizarea şi alimentarea cu carburanţi.

Pe lângă echipamentele de alimentare, autobazele au fost dotate cu sistem de supraveghere video şi alarmare antiincendiu. La fiecare alimentare, conducătorii auto sunt identificaţi pe baza cardului propriu de acces în sistem şi a camerelor video, iar autobuzele, pe baza unui dispozitiv special montat pe rezervor.

Alimentarea efectivă este posibilă numai dacă sistemul îl recunoaşte pe conducătorul auto înregistrat, precum şi vehiculul alocat acestuia.

Investiţia a fost suportată de Rompetrol şi va rămâne în proprietatea RATB, din a doua jumătatea a anului viitor.

Parcul de vehicule RATB numără 297 troleibuze, 488 tramvaie şi 1.147 autobuze. Cele mai multe autobuze sunt Mercedes Citaro, Rocar U 412 şi DAF SB 220.