Contract de 30 de milioane de euro pentru modernizarea Portului Constanţa, atribuit unor italieni

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a atribuit italienilor de la Impresa di Costruzioni ing e Mantovani un contract de 30 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii portuare. Pentru acest contract au mai depus ofertă companii din Belgia şi China.
Economica.net - mie, 07 nov. 2018, 13:39
Contract de 30 de milioane de euro pentru modernizarea Portului Constanţa, atribuit unor italieni

Marţi, 6 noiembrie 2018, a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru investitia „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta”, anunţă CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.

Contractul a fost semnat de CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in calitate de beneficiar, si de IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA, in calitate de antreprenor. Valoarea contractului este 139,32 milioane de lei, fără TVA (30 milioane de euro). Durata contractului este de 20 de luni.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

In contract sunt prevazute lucrari de dragaj pentru aducerea la cota proiectata a bazinelor si senalelor din Portul Constanta, adancirea bazinului portului de lucru si a senalului de acces catre acesta din Portul Constanta Sud.
In bazinul portului de lucru unde adancimea proiectata este de 7 metri se va draga pana la adancimea de 9 metri. Proiectul mai include lucrari de protectie a cheurilor din portul de lucru si realizarea unui sistem hidrografic, respectiv o nava hidrograf.
Acest proiect este implementat in scopul asigurarii conditiilor de navigatie in siguranta pe senalele de acces, bazinele de manevra si bazinele danelor din portul Constanta.
Obiectivul principal al Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta il constituie asigurarea conditiilor optime pentru dezvoltarea Portului Constanta, in sensul consolidarii pozitiei acestuia ca port maritim eficient, durabil si sigur, cu rol esential in dezvoltarea economica a tarii.

Anuntul de participare nr.184084 a fost publicat in SEAP si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene – JOUE 2018/S066-148071 pe data de 3 aprilie 2018. Pe data de 20 aprilie 2018, la solicitarea ofertantilor, a fost publicata o erata, nr. 17605/20.04.2018, cu privire la decalarea termenului de depunere a ofertelor pentru 4 iunie 2018, fata de termenul initial care era 7 mai 2018.

S-au inregistrat urmatorii operatori economici:
1. SC CONSITRANS SRL;
2. SC EURO CONSTRUCTTRADING 98 SRL;
3. SC INTERCONSTRUCT SRL;
4. SC STRABAG SRL;
5. SC TRACTEBEL ENGINEERING SA;
6. ENVISAN N.V;
7. SC CONSAL TRADE SRL;
8. SC TPF CPROJECT SRL;
9. SC ATREX PLUS INVEST SRL;
10. SC ATELIER 3 AU DESIGN SRL;
11. TEAM DELTA PROIECT;
12. BCPC BIROUL DE CONSULTANTA PROIECTARE IN CONSTRUCTII SRL;
13. ACSA OBRAS E INFRAESTRUCTURAS, SAU;
14. VAN OORD DREDGING AND MARINE CONSTRUCTORS BV;
15. IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA;
16. BAGGERWERKEN DECLOEDT EN ZOON NV;
17. SC BOSKALIS SRL;
18. CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LIMITED.

Ulterior, numai trei au atasat documente de ofertare:
1. Asocierea CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LIMITED – SC METAL TRADE RNG SRL
2. IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA Italia
3. ENVISAN NV Belgia

Agentia Nationala pentru Achizitii Publice din Ministerul Finantelor a desemnat trei observatori in cadrul procedurii.
Raportul procedurii de licitatie pentru contractul „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta”, atribuit companiei IMPRESA DI COSTRUZIONI ING E MANTOVANI SPA a fost verificat de catre specialistii ANAP – Regiunea SE, la final raportul are opinia „FARA OBSERVATII”.

In termenul legal de 10 zile nu au fost depuse contestatii.

Te-ar mai putea interesa și
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Privatul nu este egalul Statului, susține Dragoș Anastasiu, președintele Rethink, un think tank dedicat transformării României....
Ministrul german de Finanțe, Joerg Kukies nu se așteaptă ca UniCredit să continue cu preluarea Commerzbank
Ministrul german de Finanțe, Joerg Kukies nu se așteaptă ca UniCredit să continue cu preluarea Commerzbank
Ministrul german de Finanțe Joerg Kukies a declarat duminică că nu se aștepta ca UniCredit va merge mai departe cu planurile ...
Reorganizarea ANAF se amână cu câteva luni
Reorganizarea ANAF se amână cu câteva luni
În prima parte a lui 2024 Guvernul a adoptat o OUG privind reorganizarea ANAF. Una dintre măsuri prevedea ca în cadrul ...
Călin Georgescu a câștigat turul 1 al alegerilor prezidențiale. Lasconi a trecut pe locul doi, în fața lui Marcel Ciolacu
Călin Georgescu a câștigat turul 1 al alegerilor prezidențiale. Lasconi a trecut pe locul doi, în fața lui Marcel Ciolacu
Distanța dintre Marcel Ciolacu și Elena Lasconi s-a redus la doar 4.000 de voturi, în lupta pentru intrarea în turul ...