Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a semnat, vineri, alături de autorităţile locale, două contracte de finanţare privind înfiinţarea Parcului Industrial Tetarom IV, din comuna Feleacu, şi privind extinderea Parcului Industrial Tetarom I din Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.
El a susţinut că a dorit neapărat să vină la Cluj pentru că „povestea Tetarom este una de succes”.
„Am vrut să vin neapărat la Cluj pentru că povestea Tetarom este una de succes şi arată cum o autoritate locală ştie să folosească bani europeni pentru a crea locuri de muncă durabile. Aceste parcuri industriale şi alte investiţii pot face ca municipiul să devină un concurent serios pentru Bucureşti, să devină un pol de dezvoltare pentru întreaga regiune. Cele patru parcuri industriale reprezintă un mod de a crea locuri de muncă, ne arată că nu măsurile de austeritate duc la ieşirea din criză, ci investiţii durabile în crearea de locuri de muncă stabile”, a spus Dragnea.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, la rândul său, la acelaşi eveniment, că investiţiile în parcurile industriale vor duce la „continuarea dezvoltării economice a judeţului şi la crearea de noi locuri de muncă”.
Parcul Industrial Tetarom IV, al patrulea parc industrial din judeţul Cluj, urmează să fie construit în comuna Feleacu, investiţia în acest proiect ridicându-se la aproape 55 de milioane de lei, din care 14,3 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Cel de-al doilea proiect, cu o valoare de aproape 70 de milioane de lei, prevede extinderea Parcului Industrial Tetarom I cu o suprafaţă de 168.000 de metri pătraţi, unde se vor construi mai multe hale şi sedii de birouri.
În partea extinsă a Parcului Industrial Tetarom I vor fi create aproape 500 de locuri de muncă.
Parcul industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 de metri pătraţi şi este ocupat în proporţie de sută la sută de peste 50 de companii care asigură peste 2.000 de locuri de muncă. Valoarea estimată a investiţiilor în acest parc depăşeşte 60 de milioane de euro.
Ambele proiecte vor fi finalizate în iulie 2015.
La ceremonia de semnare a celor două contracte au mai participat, printre alţii, ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Lucia Varga, prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, parlamentari USL de Cluj, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, ai SC Tetarom SA, care administrează parcurile industriale din judeţul Cluj, ai Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord-Vest.