„Asociaţia Litoral-Delta Dunării şi compania Blue Air au semnat un parteneriat strategic care ne permite pentru prima dată după foarte mulţi ani să reconectăm oraşul Constanţa, litoralul şi Delta Dunării cu oraşe din România. De peste 25 de ani, Constanţa nu a mai avut zboruri interne. Nu este o bucurie. Este o bucurie faptul că reuşim în acest an să lansăm zborurile Constanţa-Timişoara, Constanţa-Oradea, Constanţa-Cluj şi Constanţa-Iaşi. Am reuşit să facem asta prin eforturile asociaţiilor de promovare din aceste destinaţii. Vorbim despre asociaţiile Timiş, Oradea, vorbim despre Primăria Cluj, vorbim despre Primăria Iaşi. Este vorba de patru zboruri care ne vor aduce românii mai aproape de litoral. Vă invit pe dumneavoastră, membrii ANAT, să lansaţi pachete de vacanţă pe aceste zboruri Blue Air. Ele sunt deja în sistem la vânzare, tarifele sunt foarte accesibile tocmai pentru a încuraja vacanţelor românilor pe litoral în România. Lansăm şi patru zboruri externe noi, unele în premieră, Constanţa-Roma, Constanţa-Bruxelles, Constanţa-Paris. Patru zboruri interne şi patru externe pentru Constanţa, ceea ce înseamnă o creştere extraordinară de trafic şi de pasageri, şi de fapt de circulaţie turistică. Noi ne dorim să transformăm pasagerii în turişti, să cumpere pachete de vacanţă prin agenţiile membre ANAT”, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, pe 31 martie, la Sibiu, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.
Corina Martin: Anul acesta estimăm să încasăm 350.000 euro din taxa de promovare a turismului Mamaia Sat Vacanţă.
„Taxa de promovare a turismului Mamaia Sat Vacanţă. Agenţii economici din Mamaia plătesc o taxă de promovare a turismului, Primăria Mamaia o colectează şi în proporţie de 80% din ce colectează alocă Asociaţiei Litoral-Delta Dunării. Noi o administrăm. În primii doi ani de operare, în jur de 350.000 de euro anual ajunge la Asociaţia Litoral-Delta Dunării, asta înseamnă 80% din ce se colectează, restul de 20% rămâne la dispoziţia Primăriei, dar tot pentru promovarea turismului. Anul trecut am avut o înjumătăţire a acestei taxe, pentru că aveam fonduri necheltuite din primii ani, anul acesta s-a revenit şi estimăm încasări în jur de 350.000 de euro pentru acest an”, a mai spus Corina Martin.
Problema e că ne-am fi dorit nu ca agenţii economici să plătească această taxă, nu ei trebuiau să susţină promovarea staţiunii Mamaia, ci autoritatea naţională de turism, autorităţile locale, dar noi am făcut acest lucru tocmai pentru că nu aveam buget de promovare şi pentru că ne doream să promovăm staţiunea Mamaia şi litoralul românesc, a adăugat Corina Martin.
În cadrul evenimentului desfăşurat la Sibiu, Corina Martin a prezentat filmul oficial al staţiunii Mamaia.