În şedinţa comună din 9 mai 2017 au fost amânate dezbaterea şi votul, din diverse motive. Drept care pe 11 mai, la numărul patru pe ordinea de zi a şedinţei comune a celor două camere ale Parlamentului figurează: „Revocarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară” şi „Raportul comun al Comisiilor pentru buget şi economice ale celor două Camere ale Parlamentului”.
Aşa cum preşedintele ASF a declarat într-o conferinţă de presă, revocarea sa este aproape sigură, „pentru că nu se întâlneşte plenul să voteze împotriva revocării mele din funcţie, ci pentru revocare”. Surse din piaţă spun că, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de revocare, interimatul la conducerea instituţiei va fi asigurat de Cornel Coca Constantinescu, actualul prim-vicepreşedinte al ASF, numit în această funcţie cu susţinerea PSD.
După revocarea din funcţie a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, sunt aşteptate săptămâna viitoare propunerile pentru postul de preşedinte şi cel de vicepreşedinte al ASF, rămas liber după demisia lui Marius Vorniceanu în octombrie 2016. Aceleaşi surse susţin că, la ora actuală, bătălia pentru mandatul fracţionat (mandatul de preşedinte al lui Mişu Negriţoiu expiră anul viitor, ceea ce înseamnă că noul preşedinte va avea funcţia asigurată doar pentru un an) se dă între Cornel Coca Constantinescu şi Cristian Roşu, actualul director general al Fondului de Garantare al Asiguraţilor, în timp ce pentru poziţia de vicepreşeşedinte pentru asigurări ar fi preferat un director din ASF, Călin Rangu. Întreaga piaţă spune că în pole position pentru funcţia de preşedinte şi după expirarea interimatului este Cornel Coca Constantinescu.
Totuşi, toate cele trei propuneri vin din partea PSD, iar ALDE nu a cerut nimic deocamdată, muţumindu-se probabil cu postul de viceguvernator BNR acordat momentan lui Eugen Nicolăescu. În trei săptămâni de negocieri însă, multe lucruri se pot schimba.