Sectorul restaurantelor şi cel al turismului nu se vor putea deschide în februarie, a adăugat executivul.
Austria, ţară cu 8,9 milioane de locuitori, este la al treilea lockdown, fiind deschise doar magazinele esenţiale.
Austria a raportat aproape 390.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 7.000 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei în urmă cu un an.
Cancelarul Sebastian Kurz a declarat într-o conferinţă de presă că este conştient că restricţiile sunt nepopulare, dar că guvernul a fost nevoit să acţioneze dată fiind răspândirea noilor mutaţii ale virusului care au făcut boala COVID-19 mai transmisibilă.
Conform guvernului, oamenii ar trebui să lucreze de acasă acolo unde este posibil, să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri între ei şi să poarte măşti de protecţie FFP2 în magazine şi în transportul public.
Guvernul afirmă că îşi doreşte ca numărul infectărilor să scadă sub 700 pe zi.
Anunţul lui Kurz vine la o zi după ce mii de persoane au manifestat la Viena pentru a protesta împotriva restricţiilor din viaţa publică.
Duminică, poliţia austriacă a anunţat că a reţinut 23 de persoane şi a deschis dosare împotriva altor peste 300 la protestul de la Viena împotriva restricţiilor anti-coronavirus.
Conform poliţiei, demonstranţii de la protestul de sâmbătă nu au respectat regulile de distanţare socială şi nu au purtat mască. Şase dintre cei arestaţi sunt acuzaţi că s-au opus autorităţii statului.
Aproximativ 10.000 de persoane au luat parte la protest, inclusiv membri ai extremei-drepte.
Marşul a început paşnic, însă ulterior au avut loc tulburări, unii jurnalişti afirmând că au fost ameninţaţi cu violenţa.
Printre participanţi s-a numărat şi politicianul de extremă-dreapta şi fost vicecancelar Heinz-Christian Strache.