CORONAVIRUS. Firmele de asigurare se mută în online. Ce trebuie să știe clienții în caz de daună sau dacă vor să încheie o poliță

Cel puțin patru dintre firmele de asigurare din România care aparțin unor mari grupuri internaționale au anunțat măsuri de protecție a angajaților și clienților în contextul pandemiei de Coronavirus. În centrul acestor decizii stă înlesnirea operațiunilor de la distanță, pe lângă măsurile clasice de siguranță sanitară, iar unele dintre companii spun că iau în calcul și unele măsuri de natură financiară.
Şerban Buşcu - mar, 17 mart. 2020, 10:58
CORONAVIRUS. Firmele de asigurare se mută în online. Ce trebuie să știe clienții în caz de daună sau dacă vor să încheie o poliță

Allianz Țiriac, Groupama, Asirom și Omniasig, adică patri dintre cele mai mari zece firme de asigurare din România anunță măsuri speciale de protecție în contextul pandemiei de Coronavirus. În principal, cei patru jucători consacrați mai ales pe zona polițelor facultative de asigurare (CASCO, locuință, răspunderi, sănătate, viață) și mai puțin pe zona RCA (cel mai cunoscut și utilizat produs) încearcă să reducă spre zero interacțiunea directă cu clienții, atât în cazul ueni vânzări de polițe cât și în caz de daună. În mod firesc, metoda folosită este încurajarea procedurilor online.

Allianz Țiriac anunță cel mai clar pachet de măsuri concrete:

-Facilitarea inspecțiilor de risc la distanță

– Facilitarea inspecțiilor de daună la distanță în baza transmiterii de către clienți a documentelor necesare și a fotografiilor avariilor, fără a fi nevoie de prezența unui inspector de daună. Compania subliniază că în cazul daunelor auto (mai puțin daunele totale) nu este necesară deplasarea la un centru de constatare a daunei sau intercțiunea directă cu un inspector de daună.În cazul daunelor din asigurările de bunuri (cum sunt cele de locuință) se va putea face autoconstatarea daunei sub îndrumarea de la distanță a specialiștilor Allianz Țiriac. În funcție de severitatea daunei se vor aplica soluții diferite.

Groupama s-a limitat, deocamdată, la măsuri de siguranță sanitară, însă anunță că analizează posibilitatea oferirii unor soluții financiare clienților săi. O decizie în acest sens ar putea fi luată în curând. O parte dintre oameni lucrează de acasă. Firma pune mașini la dispoziția angajaților. Su dezinfectate constant birourile, s-a constituit o celulă de criză care analizează în dinamică evoluția evenimentelor și ia măsuri în concordanță cu aceasta. Și Groupama recomandă clienților să folosească serviciile de la distanță, adică: plăți online, avizarea daunelor în secțiunea dedicată de pe site-ul companiei, opțiunea Video Asist pentru inspecțiile de risc, reînnoirea poliței prin apel telefonic.

ASIROM VIG   a trecut recent printr-un mplu proces de digitalizare a procedurilor și are acum ocazia de a a folosi la maximum noile procese. Pe partea de protecție a angajaților, compania a decis ca jumătate dintre angajați să lucreze de acasă. Iată ce transmite compania, în legătură cu serviciile sale digitale:

„Asirom VIG pune la dipoziția clienților săi utilizarea serviciilor aproape exclusiv online, prin simplificarea formalităților de notificare și despăgubire a daunelor pentru toate clasele de asigurări importante pe care compania este operațională. Daunele auto, locuință și bunuri pot fi notificate online, direct pe asirom.ro, în mai puțin de 10 minute. Pentru celelalte categorii de produse, asigurarea și notificarea daunei se pot face via e-mail. Toate informațiile sunt disponibile pe pagina Daune Online.

De asemenea, Asirom VIG recomandă efectuarea plăților online și pune la dispoziție mai multe variante, de la cea mai simplă – plata direct pe site folosind codul de referință de pe înștiințarea de plată, până la MyAsirom, portalul prin care clienții își administrează tot portofoliul de asigurări, Internet Banking, direct debit sau aplicația PAGO. Toate metodele de plată sunt disponibile pe https://asirom.ro/modalitati-de-plata.

În cazul asigurării de sănătate, clienții Asirom se pot programa la medic online prin intermediul sistemului de programări www.docbook.ro. Mutăm astfel interacțiunea de acasă direct în cabinetul medicului, fără pași intermediari și contact uman suplimentar.

Andrei, asistentul virtual din Info Centerul Asirom de pe pagina de start al site-ului este pregătit să răspundă oricăror întrebări, astfel încât să fie posibilă evitarea deplasării într-un sediu al companiei. Mai mult decât atât, toate produsele de pe site au formular de contact pe care clienții îl pot completa, pentru a fi contactați ulterior de un consultant Asirom din localitatea de domiciliu.

În plus, toți agenții noștri sunt la un telefon distanță, suntem mereu online pe pagina de Facebook Asirom, iar de pe portalul myasirom.ro se poate administra întreg portofoliul de asigurări, active sau expirate și se pot plăti ratele online .”

OMNIASIG VIG marșează, la rândul său, pe încurajarea utilizării canalelor online și spune că analizează permanent situația și nu exclude luarea unor măsuri financiare de sprijin pentru clienți, în viitor:

 

OMNIASIG Vienna Insurance Group a luat toate măsurile de prevenție necesare și implementează un plan bine structurat atât la nivel intern, cât și în relația cu publicul.

 

Acest plan include o serie de acțiuni clare, dintre care amintim: informarea angajaților cu privire la prevenirea contaminării, punerea la dispoziția întregului personal a flacoanelor cu solutie de dezinfectare, amânarea întâlnirilor externe care nu sunt urgente și evitarea locurilor aglomerate, monitorizarea constantă a stării de sănătate a angajaților și informarea frecventă cu privire la normele de igienă si relatii sociale necesare. Pentru pozițiile ale căror atribuții de serviciu nu presupun prezență fizică obligatorie la locul de muncă, OMNIASIG a oferit posibilitatea de a lucra de acasă.

 

Astfel, continuitatea activității companiei este asigurată și se desfașoară conform planului existent în acest sens.

 

 

Pentru a putea răspunde prompt nevoilor clienților și partenerilor companiei în următoarea perioadă, OMNIASIG pune la dispoziția acestora o serie de instrumente care permit accesarea si parcurgerea facila a tuturor serviciilor, de la distanță. În acest sens, compania oferă următoarele soluții:

 

  • Pentru încheierea sau reînnoirea unei polițe de asigurare, clienții pot intra telefonic în legătură cu un reprezentant OMNIASIG, întrucât sediile OMNIASIG din toată țara sunt funcționale în continuare, sau un broker sau agent al companiei, iar plata poliței poate fi realizată de la distanță, prin mijloace electronice.
  • Pentru notificarea sau constatarea unei daune, asigurații și pagubiții pot utiliza mijloacele digitale puse la dispoziție de OMNIASIG:

 

  • Deschiderea unui dosar de daună ONLINE pentru Casco, RCA și Bunuri, direct pe website-ul companiei, www.omniasig.ro;
  • Constatarea video a unei daune și completarea dosarului electronic de daună – clientul va fi îndrumat și asistat de către un operator din cadrul Call-Center-ului OMNIASIG pentru a efectua operațiunile în cel mai scurt timp posibil;

    Call Center-ul OMNIASIG disponibil la numărul 021.9669, rămâne deschis publicului de Luni până Vineri, în intervalul orar 08:00-20:00, iar Sâmbătă și Duminică, în intervalul orar 09:00-17:30.

    În ceea ce privește relația cu publicul care vizitează unitățile companiei din București și din țară, am luat toate măsurile necesare pentru dezinfectarea zonelor de lucru și a corespondenței. Am subliniat prin comunicarile interne si externe pe care le-am avut pana acum recomandarea companiei de a utiliza cât mai mult mijloace electronice de plată și evitarea plăților în numerar.





 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri de muncă în țara lor, potrivit unui studiu realizat în 33 de țări.......
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
AUR nu participă la consultările de la Cotroceni; Simion: Nu avem ce discuta cu un preşedinte ilegitim
Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat că formaţiunea sa nu participă la consultările de la Palatul Cotroceni pentru ...
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
Costin (BNS): Este greu de crezut că va apărea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar până în 2029
România va avea o nouă Lege de salarizare în sectorul bugetar, care presupune o creştere de cheltuială salarială, atunci ...