Numărul deceselor provocate de îmbolnăvirea cu noul coronavirus a ajuns la 25.757 de cazuri în SUA, potrivit unui bilanţ comunicat de Universitatea Johns Hopkins, Statele Unite continuând să rămână cea mai afectată ţară de pandemia COVID-19 de pe glob, informează miercuri dpa citat de Agerpres.
Luni şi marţi, bilanţul deceselor a fost de aproximativ 1.500. Recordul anterior pentru numărul zilnic de decese (2.108) a fost înregistrat vineri.
SUA au devenit la sfârşitul săptămânii trecute cea mai îndoliată ţară din lume, depăşind Italia (peste 21.000 de morţi), Spania (peste 18.000 de morţi) şi Franţa (peste 15.700 de morţi), state care însă au o populaţie mult mai mică comparativ cu cea a SUA.
De asemenea, de la sfârşitul lunii martie în SUA se înregistrează cel mai mare număr de cazuri declarate oficial, bilanţ care luni a depăşit pragul de 600.000 de cazuri. Au fost realizate un număr de aproximativ 3 milioane de teste.
New York este epicentrul epidemiei
Numărul de decese zilnice cauzate de noul coronavirus în statul american New York a început să crească, dar guvernatorul Andrew Cuomo a indicat că a fost confirmată o încetinire a pandemiei în regiune, relatează AFP.
În statul New York s-au înregistrat 778 de noi decese în ultimele 24 de ore, faţă de 671 anterior, ceea ce a adus bilanţul victimelor la 10.834 de la apariţia virusului în regiune.
Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a subliniat că numărul de internări este din nou în scădere, deşi aproximativ 1.600 de persoane infectate cu noul coronavirus sunt încă spitalizate în ultimele 24 de ore.
Andrew Cuomo a creat luni un grup de lucru cu omologii săi din alte cinci state din nord-estul Statelor Unite pentru a elabora un plan comun pentru ridicarea treptată a măsurilor de izolare.
Această iniţiativă a părut să-l irite pe preşedintele american Donald Trump, care a declarat luni că este singurul care are autoritatea de a decide asupra reluării în ţară a activităţilor neesenţiale.
„Prin întuneric putem percepe raze de lumină”, a afirmat marţi preşedintele Donald Trump în cadrul conferinţei sale de presă zilnice despre pandemie.
În SUA au fost confirmate până în prezent peste 598.600 de cazuri.
La nivel global s-au înregistrat peste 1.978.700 de cazuri confirmate de infectare şi peste 125.000 de decese.