Coronavirus: SUA şi Franţa au depăşit pragul de 3.000 de decese din cauza COVID-19. Creşte numărul de îmbolnăviri în China

SUA şi Franţa au depăşit pragul de 3.000 de decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus, scrie Agerpres. China continentală a raportat marţi o creştere a noilor cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, după patru zile de scădere, din cauza creşterii numărului infectărilor la persoanele sosite din străinătate, informează Reuters, potrivit Agerpres. 
Economica.net - mar, 31 mart. 2020, 05:01
Coronavirus: SUA şi Franţa au depăşit pragul de 3.000 de decese din cauza COVID-19. Creşte numărul de îmbolnăviri în China
Coronavirus: pragul de 3.000 de decese în spitale a fost depăşit în Franţa

Pragul de 3.000 de decese în spitale (3.024) a fost depăşit luni în Franţa, unde în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 418 decese, cea mai mare creştere de la o zi la alta de la începutul epidemiei COVID-19, conform bilanţului oficial dat publicităţii, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

Numărul total de persoane internate în Franţa cu boala COVID-19 se apropie de 21.000 (+1.592 începând de duminică), incluzând un aflux foarte puternic de pacienţi în stare gravă la terapie intensivă (+ 424) unde, până în prezent, sunt internaţi 5.056 de bolnavi.

În regiunea pariziană Ile-de-France, cea mai afectată şi unde se aşteaptă un vârf al îmbolnăvirilor săptămâna aceasta, s-au înregistrat până acum în spitale 954 de decese din cauza COVID-10 (+147). La reanimare se află 1.792 de persoane (+124); 597 de noi pacienţi au fost spitalizaţi, numărul total ridicându-se la 7.698.

În estul Franţei, prima regiune afectată grav afectată de noul coronavirus, luni seara se înregistrau 3.950 de spitalizări din cauza COVID-19, dintre care 844 la terapie intensivă, precum şi 917 de decese în spitale. 

SUA au peste 3.000 de decese din cauza COVID-19 până în prezent. Trump trimite ajutoare medicale Italiei

Statele Unite vor trimite Italiei echipamente medicale în valoare de 100 de milioane de dolari, a anunţat luni preşedintele Donald Trump în cadrul conferinţei de presă zilnice de la Casa Albă dedicată situaţiei generate de epidemia COVID-19, informează AFP, scrie Agerpres.

„Avem produse excedentare de care nu avem nevoie; vom trimite în Italia echipamente chirurgicale, medicale şi spitaliceşti în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari”, a adăugat preşedintele SUA, după ce a informat că a discutat la telefon cu premierul Italiei, Giuseppe Conte.

De asemenea, Donald Trump a estimat că producţia de ventilatoare medicale va creşte datorită ajutorului a zeci de companii americane.”Pe măsură ce vom produce mai mult decât avem nevoie, le vom trimite în Italia, în Franţa, în Spania, unde au probleme teribile, dar şi în alte ţări dacă va fi posibil”, a susţinut liderul de la Casa Albă, potrivit Agerpres. 

Între timp, notează AFP, citată de Agerpres, numărul deceselor provocate de pandemia noului coronavirus în SUA a ajuns luni seara la 3.008, în timp ce bilanţul îmbolnăvirilor a atins 163.429 (cel mai mare număr de cazuri confirmate la nivel mondial), conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat ulterior că Donald Trump i-a adresat premierului Giuseppe Conte „condoleanţe pentru cei care au murit în Italia” şi „a reafirmat angajamentul” Washingtonului de a colabora cu Roma „şi cu toţi partenerii şi aliaţii săi europeni” în combaterea pandemiei noului coronavirus.

După ce a îndemnat populaţia să stea acasă, Donald Trump a iterat că este „puţin probabil” să decreteze măsuri de izolare strictă la nivel naţional. Pentru moment, măsurile sunt adoptate la nivelul statelor şi peste 70% dintre americani intră deja sub incidenţa acestora.

Cu toate acestea, a avertizat că luna aprilie va fi crucială.”Sunt 30 de zile vitale. Vom face totul în aceste 30 de zile”, a promis preşedintele SUA. De asemenea, a adăugat că intenţionează să ceară tuturor americanilor să poarte mască de protecţie „pentru o vreme, nu pentru totdeauna”.

Donald Trump a mai informat că peste 1 milion de americani au fost testaţi şi că SUA au început achiziţionarea din străinătate de echipamente de protecţie. „Acţiunile inteligente pe care le adoptăm astăzi vor evita răspândirea virusului mânie”, a subliniat preşedintele american, conform EFE.

Cu aceeaşi ocazie, liderul de la Casa Albă a afirmat că economia constitue a doua sa prioritate, pe primul loc fiind acum „salvarea de vieţi”. „Ei bine, (izolarea) este foarte proastă pentru economie, dar economia este numărul 2 pe lista mea. În primul rând, vrea să salvez multe vieţi”, a asigurat preşedintele american, care şi-a schimbat discursul faţă de săptămâna trecută, când susţinea că „medicamentul nu poate fi mai rău decât boala” şi îndemna la reactivarea economiei cât mai rapid, potrivit EFE.

Coronavirus: China raportează creşterea numărului de noi cazuri de îmbolnăvire din cauza infectărilor importate

China continentală a raportat marţi o creştere a noilor cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19, după patru zile de scădere, din cauza creşterii numărului infectărilor la persoanele sosite din străinătate, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

China continentală înregistra luni 48 de noi cazuri, faţă de 31 în ziua anterioară, conform informării oferite de Comisia Naţională de Sănătate.

Toate cele 48 de cazuri sunt importate, numărul total de cazuri importate atingând luni 771. Nu a fost raportat niciun nou caz de infecţie locală.

În timp ce infectările cu transmitere locală au scăzut în cea mai mare parte a Chinei, autorităţile sunt îngrijorate de cazurile ce implică călători care s-au infectat în străinătate. Din acest motiv s-a intensificat aplicarea protocoalelor privind depistarea medicală şi carantina şi chiar reducerea numărului de zboruri internaţionale şi restricţionarea intrării pe teritoriul Chinei a majorităţii cetăţenilor străini.

Dintre noile cazuri importate, raportate luni, 10 au fost identificate în regiunea Mongoliei Interioare din nordul Chinei şi au privit călători ale căror zboruri au fost deviate de la Beijing la Hohhot, capitala Regiunii Autonome Mongolia Interioară, potrivit presei de stat.

Shanghai a raportat 11 noi cazuri de import, în principal cetăţeni chinezi care au revenit din străinătate, în timp ce Beijingul a raportat 3 noi infectări importate.

Oraşul Wuhan, capitala provinciei Hubei şi epicentrul focarului din China, nu a raportat nicio infectare nouă pentru a şaptea zi consecutivă.

Luni, numărul total de infectări raportate pe teritoriul Chinei continentale a fost de 81.518, iar cel al deceselor de 3.305. 

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...