Corupţie într-o familie de magistraţi din Focşani şi legături cu lumea interlopă
Documentele prezentate instanţei de către DNA au scos la iveală că judecătoarea Anişoara Topor, care trebuia să împartă dreptatea în Vrancea se învârtea în lumea interlopilor. Cerea şpagă, iar cine nu avea bani, apela la finul său de cununie, interlopul Sandu Ştefan, care în schimbul unei camete consistente oferea sumele solicitate.
Costel Iacob, denunţătorul Anişoarei Topor, a deschis la Judecătoria Focşani un proces în care revendica mai multe hectare de teren. După doi ani de amânări, omul de afaceri l-a contactat pe fratele judecătoarei, funcţionar la Consiliul Judeţean Vrancea. Acesta l-a pus în legătură cu sora sa, care i-a şi cerut 40.000 de euro, garantându-i că va câştiga definitiv procesul. Anişoara Topor i-a pus, însă, în vedere, să-şi plătească şi avocatul, un cunoscut al ei care a cerut un „onorariu de succes” de 20.000 de euro.
Când s-a trezit fără bani, omul de afaceri a apelat la un cămătar cunoscut în Focşani, care l-a împrumutat. Abia apoi a ieşit la iveală că interlopul era, de fapt, finul de cununie al judecătoarei. După ce a trimis către familia magistratului zeci de mii de euro, omul de afaceri a câştigat procesul.
Anişoara Topor a apărut, însă, cu noi pretenţii. Voia să-şi aranjeze casa de vacanţă. Problema a apăut, însă, după ce Costel Iacob a pierdut procesul, la următoarea instanţă. Supărat şi cu banii luaţi, omul a discutat din nou cu judecătoarea şi cu fratele acesteia, pe care, de data aceasta i-a şi înregistrat. A căzut la pace, dar nu cu judecătoarea, ci cu soţul acesteia, avocat de profesie, care i-a promis că poate mitui nişte judecători în schimbul a 15.000 de euro. Costel Iacob a făcut însă aceeaşi greşeală şi a împrumutat banii tot de la interlop. Îndatorat la cămătari şi fără pământ, Costel Iacob a încercat să-şi pună capăt zilelor.
Anişoara Topor de la Judecătoria Focşani a fost arestată pereventiv pentru 29 de zile, după ce Curtea de Apel Bucureşti a verificat probele procurorilor anticorupţie.