Cosmin Ghiţă, consilier al premierului, în vârstă de 28 ani, a fost numit director general provizoriu al Nuclearelectrica

Economica.net
24 08. 2017
c8e1img_2315_mic_98092200

”Propunerea lui Cosmin Ghiţă pentru funcţia de director general al SNN, cu mandat provizoriu de patru luni, a fost realizată de către comitetul de nominalizare şi remunenare, din cadrul Consiliului de Administraţie, întrunit în şedinţa în data de 21 august 2017”, arată un comunicat al companiei, preluat de News.ro.

Ghiţă este, de la 1 iunie, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU). De la 21 aprilie este totodată consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului.

Între martie 2015 şi aprilie anul acesta, Ghiţă a fost partener la Amerocap (New York, SUA).

De asemenea, în perioada noiembrie 2011–aprilie 2017 a fost manager relaţii publice pentru România şi Moldova la Medtronic România SRL.

Între martie 2012 şi martie 2015, Ghiţă a fost consilier relaţii publice şi guvernamentale la Chevron România Exploration and Production SRL.

În plus, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor de joi au fost aleşi şase membri provizorii în Consiliul de Administraţie al SNN, membri propuşi de acţionarul majoritar Ministerul Energiei, pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând cu data de 27 august, ca urmare a expirării mandatelor a şase administratori numiţi provizoriu pe o perioadă de patru luni de zile.

Astfel, Consiliul de Administraţie SNN este format din: Iulian-Robert Tudorache, Anton Cristian-Romulus, Cristian Gentea, Elena Popescu, Cezarina-Roxana Bănică, Mirel-Alexandru Marcu şi Sebastian Gabriel Tcaciuc.

SNN a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creştere de 77 de ori faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterii producţiei şi a încasărilor.

Producţia de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condiţiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unităţii planificate să intre în oprirea planificată”, arată raportul companiei.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele şase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.