Segmentul de clienţi business a crescut în trimestrul al patrulea cu 32% faţă de perioada similară din 2011, la acesta adăugându-se clienţi majori, precum Proges sau Leonardo. Numărul de abonaţi s-a majorat până la 24,8%, iar baza de clienţi 3G a crescut cu 7% faţă de ultimul trimestru din 2011.
În pofida contextului economic dificil, veniturile au rămas stabile comparativ cu 2011, la valoarea de 462,8 milioane euro. Marja proformă EBITDA (câştiguri operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor) a crescut cu 4,4 puncte procentuale, la 25,8% faţă de 2011, reflectând îmbunătăţiri operaţionale semnificative. Valoarea EBITDA s-a ridicat la 119,5 milioane euro, crescând cu 19,4% comparativ cu anul anterior, se menţionează în comunicat.
‘Pentru noi, 2012 a fost un an al premierelor, prin lansarea unor planuri tarifare care au spart tiparele, continuând să ne concentrăm totodată pe proiectarea de produse şi servicii fiabile şi pe o experienţă de utilizare de excepţie. Aşadar, în 2012 ne-am consolidat amprenta pe piaţă, crescând susţinut EBITDA şi baza de clienţi business. Furnizând conectivitate şi servicii pentru societatea informaţională, contribuim activ la trecerea României către economia digitală. În această privinţă, păstrând întotdeauna în centrul atenţiei experienţa clienţilor, ne îndreptăm gradual către 4G, următorul nivel în tehnologie’, a afirmat Stefanos Theocharopoulos, chief executive officer Cosmote România.
La sfârşitul lunii decembrie 2012, Cosmote România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 de oraşe importante din ţară, reprezentând peste 41% din populaţie. Mai mult, clienţii se puteau bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.
Cosmote România avea la finele lui 2012 circa 550 de puncte de vânzare în întreaga ţară.
OTE a generat un cash flow operaţional stabil de 1,3 miliarde euro, reducerera datoriei nete a Grupului cu 1 miliard de euro comparativ cu anul anterior, iar investitiile importante au fost de aproximativ de 500 milioane euro, pe fondul unor condiţii financiare dificile şi al presiunilor de reglementare.
Groupul a furnizat, în 2012, servicii de telecomunicaţii pentru aproximativ 20,4 milioane de clienţi din Europa de Sud-Est.