În primele nouă luni ale anului trecut, Cosmote a consemnat venituri de 341,9 milioane de euro şi un profit EBITDA de 70 de milioane de euro.
Numărul de clienţi s-a situat la 6,4 milioane în luna septembrie, la fel ca la jumătatea anului. Dintre aceştia, 24,1% sunt clienţi cu abonamente, iar restul utilizatori de servicii preplătite.
Venitul mediu pe utilizator a avansat cu 1,5% în primele nouă luni, ca urmare a soluţiilor competitive lansate pentru segmente specifice de clienţi, se arată într-un comunicat al grupului elen OTE.
Pe segmentul clienţilor business, Cosmote România a înregistrat o creştere de 32% faţă de trimestrul al treilea al anului trecut. Baza de clienţi pentru servicii 3G a crescut cu 12% în intervalul analizat.
Veniturile Cosmote România au scăzut cu 2,2% în trimestrul al treilea, de la 120,6 milioane de euro anul trecut la 118 milioane de euro. Declinul a fost cauzat în parte de reducerea cu 6% a veniturilor din servicii, în urma a două scăderi consecutive a tarifelor de interconetare în martie şi septembrie.
Profitul EBITDA al companiei a avansat în trimestrul al treilea cu 16,3%, de la 29,5 milioane de euro la 34,3 milioane de euro.
„Rezultatele celui de-al treilea trimestru au fost în linie cu obiectivele noastre. Am înregistrat o creştere semnificativă pentru majoritatea indicatorilor, în pofida dificultăţilor economice şi de reglementare, competiţiei strânse şi necesitatăţii investiţiilor solide”, a declarat directorul financiar al Cosmote România, Konstantinos Apostolou.
La nivel de grup, OTE a înregistrat un profit net de 520 de milioane de euro în primele nouă luni, faţă de aproape 200 de milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul din acest an a fost influenţat pozitiv de un câştig de 211 milioane de eruro din vânzarea unei participaţii la compania Telekom Serbia. Veniturile au scăzut cu 6,4% în intervalul analizat, la 3,55 miliarde de euro.