Dumitru Costin a spus că, în cadrul discuţiilor, s-au abordat mai multe subiecte, printre care legislaţia muncii, productivitatea economiei României şi creşterea economică.
„Am comunicat că România, uneori şi cu acordul lor, abordează procesul de reformă extrem de superficial. Spre exemplu, piaţa muncii. Constatăm că avem o problemă şi modificăm doar legislaţia muncii. O reformă presupune un demers complex care trebuie să vizeze cadrul legislativ, infrastructura sistemului respectiv şi resursele umane care operează în acel sistem. România ce a făcut? În piaţa muncii, fără niciun fel de evaluare, a produs nişte modificări legislative şi consecinţele se plătesc astăzi pe două componente: eşecul reformelor din piaţa muncii şi suntem praf la administraţia publică. Cheltuim mult acolo, plafonăm fondul de salarii, un sistem mai bun de atâta nu putem face, tăiem salariile şi lăsăm sistemul exact aşa cum este”, a precizat Costin.
Preşedintele BNS a mai spus că a transmis toate aceste lucruri reprezentanţilor celor trei instituţii, dar nu crede că va exista vreun efect.
„Toate aceste lucruri, BNS le-a comunicat în întâlnire, dar eu cred că ce a fost azi a fost mai mult un exerciţiu intelectual, pentru că, în realitate, nu se vor produce lucruri sau schimbări corecte şi profunde”, a declarat Costin.