Preţul petrolului Brent a crescut cu 4 de cenţi, până la 119,76 dolari barilul, la ora 16:22 GMT (19:22 ora României), după ce în timpul tranzacţiilor a atins un maxim de 121,95 dolari.
Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 8 de cenţi, sau cu 0,1%, la 118,95 dolari pe baril, iar în timpul şedinţei au atins un maxim al ultimelor trei luni, de 120,99 dolari.
Arabia Saudită a majorat preţul oficial de vânzare al petrolului său arab uşor cu livrare în luna iulie, în Asia, cu 2,10 dolari faţă de iunie, până la o primă de 6,50 dolari, cea mai mare înregistrată din mai, când preţurile au atins maxime istorice din cauza îngrijorărilor legate de întreruperile aprovizionării din Rusia.
Creşterea preţului a urmat deciziei de săptămâna trecută a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi a aliaţilor săi, denumiţi împreună OPEC+, de a creşte producţia pentru iulie şi august cu 648.000 de barili pe zi, sau cu 50% mai mult decât era planificat anterior. Ţinta crescută a fost răspândită în toţi membrii OPEC+, dar mulţi dintre aceştia au puţin spaţiu pentru a creşte producţia, inclusiv Rusia, care se confruntă cu sancţiuni occidentale.