‘Puterea electorală a populaţiei îmbătrânite va face ca aceasta să-şi impună agenda privind asistenţa socială, în detrimentul agendei populaţiei tinere. Polarizarea socială este în creştere. Criza a diminuat puterea financiară a clasei de mijloc. Cei mai loviţi de sărăcie nu sunt persoane vârstnice, ci tinerii’, a explicat Crăciun, în cea de-a VI-a ediţie a Conferinţei anuale a Asociaţiei Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) cu tema ‘Economia românească între macrostabilitate şi microtensiuni’.
Economistul-şef al Băncii Comerciale Române a arătat, pe de altă parte, că evoluţia creditului bancar a rămas în teritoriu negativ, scrie Agerpres.
‘Evoluţia creditelor bancare este negativă, iar evoluţia depozitelor este pozitivă, lumea preferă să stea pe cash, ceea ce arată o neîncredere în viitor, teama de pierdere a locului de muncă’, a spus Crăciun.
Dezbaterile de joi au ca subiecte poziţionarea României în contextul central şi est-european la 25 de ani de la căderea comunismului, posibilitatea accelerării creşterii economice într-un mod sustenabil pe modelul economic existent, scăderea finanţării externe şi creşterea capitalului autohton.